Türkiye’nin usta mizah yazarlarından Aziz Nesin’in sevilen öyküsü “Damda Deli Var”, Rain Media prodüksiyonluğunda tiyatro severlere bir kez daha merhaba diyor. Damda Deli Var müzikli komedi oyunu Mersin ve Adana’daki gösterimleriyle Anadolu turnesine başlıyor.
Uzun yıllar kapalı gişe oynayan “Damda Deli Var” Rain Media’nın prodüksiyonluğunda müzikli komedi oyunu olarak yeniden hayat buluyor.
Orostopontopolis adlı hayali bir ülkede yaşanan politik, ekonomik ve sosyal olayları mizahi bir anlatımla izleyiciye aktaran “Damda Deli Var” Aziz Nesin’in aynı adlı eserinden Mert Egemen tarafından yeniden oyunlaştırıldı. Oyunun sanat yönetmeni koltuğunda ise uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yapan Dara Kutlay oturuyor.
2 Perdeden oluşan müzikli oyun, 110 dakika boyunca izleyicileri hem güldürüp hem düşündürecek. “Damda Deli Var” oyununda, damdaki bir delinin kendinde muhtarlıktan başlayarak imparatorlukta nihayet bulan mevkiyi talep edecek cüreti bulması politik bir eleştiri olarak seyirciyi karşılıyor.
Damda Deli Var oyunu; 09 Şubat'ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde, 10 Şubat'ta Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
e-ha