Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Birliği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Design Week Turkey’de, yerli 3D yazıcı şirketi Zaxe’nin yeni ürünü Z3 modeli ‘En İyi 3 Boyutlu Yazıcı Tasarım Ödülü’nü kazandı. Amaçlarının ‘Türk Tipi Ekonomi Modeli’ndeki ihracat hedeflerine ulaşılması yolunda çalışmak olduğunu belirten Zaxe Kurucusu Baki Gezgen, “Salgın sürecinde uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu hayata geçirdiğimiz Z3’ün bu önemli ödülü kazanması, global bir marka olma yolculuğumuzda bize itici güç sağlayacak” dedi. 

Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve yılın en iyi tasarım yapan şirketleriyle ürünlerinin ödüllendirildiği Design Week Turkey 2021’e, Türkiye’nin en önemli 3D yazıcı markası Zaxe önemli bir başarı elde etti. Yazılım, donanım ve tasarımı tamamen Türk mühendis ve Ar-Ge ekibi tarafından hayata geçirilen Zaxe’nin yeni endüstriyel Z3 modeli Design Week Turkey’in ‘En İyi 3 Boyutlu Yazıcı Tasarım’ kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. 

İhracatı Artıracak Ürünler Yapmak İstedik 

Amaçlarının Türk sanayisini geliştirmek ve hedeflenen ihracat atağında kesintisiz bir şekilde yer almasını sağlamak olduğunu belirten Zaxe Kurucusu Baki Gezgen, “Türk Tipi Ekonomi Modeli, ülkemiz sanayi kuruluşları ve KOBİ’lerinin ihracata odaklanmasını hedefine koyuyor. Biz de bu amaçla üretimi daha hızlı, kaliteli ve daha az maliyetli şekilde gerçekleştiren son teknolojiye sahip yerli üretim yazıcılarımızı geliştirdik. 2021 yılında lansmanını yaptığımız xLite+, Z2 ve Z3 modellerimize çok güvendik. Hepsi yerli mühendis ve Ar-Ge ekibinin çabası sonucu ortaya çıktı. Bu noktada Z3 modelimizin Design Week Turkey’de ‘En iyi 3 Boyutlu Yazıcı Tasarım Ödülü’nü kazanmasından kıvanç duyuyoruz. Bu ödül global marka olma yolculuğumuzda bize itici güç sağlayacak” dedi. 

Üstün Özelliklere Sahip 3 Boyutlu Yazıcı 

Lansmanı 21 Eylül’de Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji fuarında gerçekleşen Zaxe Z3 yazıcı, kısa süre önce Frankfurt’ta düzenlenen Formnext Fuarı’nın da en çok konuşulan ürünü oldu. Ürünün özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

Yüksek baskı kalitesi

Z3 40x30x35cm baskı alanı

Yenilikçi XY Çekirdek mekanik sistemi

Geliştirilmiş E3D yeni baskı kafa sistemi

7” Yeni Dokunmatik ekran

Hepa Filtre Sistemi

Baskılarınızı takip eden kamera sistemi

300 dereceye kadar ısınan özel titanyum baskı kafası

Tüm Endüstriyel 3D baskı filamentleri ile uyumlu

Zaxe Hakkında:

Zaxe 2015 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Kullanımı kolay, güvenilir 3D baskı teknolojilerine ihtiyaç duyan firmalar ve kullanıcılar için en gelişmiş teknolojiler ile donatılmış 3D yazıcıları sunmaktadır. Rakiplerden farklı olarak, Zaxe yalnızca bir 3D yazıcı üreticisi değil, güvenilir teknik destek ekibi ile müşterilerine uçtan uca bir 3D ekosistem sunmaktadır. Zaxe, ürün gamında bulunan X ve Z Serisi 3d yazıcıları ve Zaxe XDesktop yazılımı ve Zaxe filamentleri ile yüksek kaliteli baskılar almanızı sağlamaktadır.

e-ha