Ürün ve hizmeti tanıtmanın en hızlı ve etkili yolu video hazırlamaktan geçiyor. 4.5 milyar kişinin kullandığı sosyal medyada geçirilen vaktin yüzde 54’ü video izlemeye ayrılıyor. İnternetteki her 60 dakikanın 22 dakikası ise yine video izlemekle geçiyor. Çok önemli iletişim ve tanıtım aracı videoyla ilgili olarak RAWY ekibi, markalara bir dizi öneride bulundu. Buna göre, günümüzün teknolojik dünyasında bir ürün ve hizmet görseli profesyonelce hazırlanmamış olsa bile sayısız şablonu ve seçeneği bulunduran video uygulamalarında istenen sonucu verecek videolar üretmek mümkün. Öte yandan video marketing fikrinin ortaya çıkış anından itibaren profesyonel bir ekiple çalışarak hazırlanan bir kampanya da büyük başarıların kazanılmasını sağlıyor.

Dijitalleşmenin hızla değişmesiyle birlikte, pazarlama yöntemleri de farklı hale geliyor. Video marketing çalışmaları her geçen gün hızla artıyor. Youtube, Facebook, TikTok ve Instagram en çok video izlenen alanların başında geliyor. Reklamcılar Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de 2020’nin ilk yarısında dijital reklamlar için şirketler 3.5 milyar TL ödedi. Buna göre video ile pazarlama noktasında ayrılan bütçeler her geçen gün artarken, doğru bir video marketing yapmanın da önemi yükseliyor. Aynı zamanda 4.5 milyar kişinin kullandığı sosyal medyada geçirilen vaktin yüzde 54’ü video izlemeye ayrılırken, internette harcanan her 60 dakikanın 22 dakikasını ise video izleme mesai oluşturuyor.

Mesaj İçin İlk 5 Saniye Kuralı Uygulanmalı

Statik görüntüleri yapay zekayı kullanarak bir video reklam kampanyası hazırlamak için bir araya getiren ve bunu her türlü sosyal medya ile internet platformu için istenilen kompozisyonlarda yapabilen RAWY ekibi, bir dizi öneride bulundu. Video marketing yaparken ilk dikkat edilmesi gereken nokta, üretilecek içeriğin hangi platformda yayınlanacağına karar vermek. Buna göre;

-Hazırlanan her video sosyal medyada kullanılmamalı,

-Videonun dilinin mecra seçilerek belirlenmeli,

-Videoların yüzde 30 oranında ilk 5 saniyesine kadar izlendiği düşünülerek, verilecek mesaj tüketiciye sunulacak şekilde hazırlanmalı.

-Hazırlanan videolar durağan görsellerden değil, hareketli ve hızlı görüntülerden oluşmalı.

Değişiklikler Hızlı Yapılmalı, Son Teknoloji Kullanılmalı

RAWY ekibi, markaları video hazırlanırken her türlü mecrada kullanılabilecek nitelikte olması konusunda uyardı. Buna göre video içeriği üretmek için birçok platform bulunuyor. Ama yeterli şablona sahip olmayan, render süreçleri ve planlama, animasyon ile markalardan gelen revizyonları yerine getiremeyen sistemler istenen video veriminin alınmasının önündeki en büyük engeli teşkil ediyor. Bu sorunların önüne geçmek için markaları uyaran RAWY ekibi “Video hazırlamak için kullanışlı ve limitsiz şablona sahip, markaların yapacağı değişiklikleri hızlı gerçekleştirebilen, teknolojiyi de son imkanlarına kadar kullanan platformları tercih etmek, markaların başarıya ulaşmasını sağlar” bilgisini verdi.

Müşterinin Revizyonuna Cevap Veren Yapı Tercih Edilmeli

RAWY ekibi, video üretim aşamasında markalara sunulan şablonların dışında markaların kendi tasarımlarını da hayata geçirebilecek bir platformla çalışmanın önemine de değindi. Buna göre çalışılacak video platformu;

-Kendi ileri teknolojisini barındırmalı,

-Video ekibi hazır şablonun dışında müşterinin video üretimine katkıda bulunmasını sağlayacak donanımda olmalı,

-Video hazırlama programı gecikme riskini en aza indirmeli, anında çözüm sunabilmeli,

-Planlama süreçleri markaya zaman ve para kaybettirecek kadar uzun olmamalı.

Yapay Zeka Ve Bulut İle Sonsuz İçerik İmkanı Sunulmalı

Yapay zeka ve bulut tabanlı video uygulamalarının, istenilen tüm şablonları ortaya çıkararak müşterinin talep ettiği videoyu hazırlayabildiğini vurgulayan RAWY ekibi, şu görüşlere yer verdi:

E-ticaret ve E-ihracatta başarı için video marketing büyük bir getiri sağlar,

Videoların Adobe® Photoshop veya Adobe® Illustrator ile oluşturulmuş PSD ve AI uzantılı dosyaları da katmanlarıyla birlikte bulut tabanlı bir sistemde oluşturulması kaliteyi artırır,

Bulut tabanlı ve yapay zekaya sahip video platformlarınca hazırlanan videolarda, sınırsız olasılıklar dünyası yaratılır. Bu da E-ticaret ve E-ihracat sitelerinin, markaların videolarının şirketlere özel şekilde tasarlanmasını sağlayarak, izleyicinin daha fazla ilgisini çeker. Satış ve tanınırlığın artmasını sağlar.

Her Tür ve Boyuttaki Görsel Kullanılabilmeli

Video hazırlama platformlarının gerçek başarı için müşterilerine IO, Ecom ve Campy hizmetleri vermesi gerektiğinin altı çizilen RAWY açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

-Video platformları müşterilerinin her tür, boyut ve pozisyondaki görsellerini music track’lerini video içinde kullanabilecek nitelikte olmalı.

-Nesne ve geçiş efektlerini uygulayarak temayı doğru şekilde vermeli.

-Video marketing sırasında yapay zeka desteği alarak reklam ve medya optimizasyonu da sunulmalı.

-Dijital ve sosyal medya reklamları için önceden hazırlanmış değiştirilebilir şablonlarla beraber ürün ya da kategori sayfalarının linklerinden otomatik videolar oluşturulmalı.

-Yapım yaşamasında olan videolar için yüzlerce farklı senaryo yapay zeka ile hazırlanarak hedef ve dönüşüm odaklı içerikler hazırlanmalı.”

Dünyada Youtube, Türkiye’de Instagram Önde

Video içeriklerinin hangi mecralarda yayınlanması gerektiği konusunda da şirketlere bilgiler veren RAWY ekibi, sıralamayı şu şekilde yaptı: “Her ülkenin kendine kültürüne göre bir sosyal medya mecrası daha ön plandadır. Dünyada her ne kadar Youtube, video reklamlarında ilk sırada yer alsa da Türkiye’deki video reklamı yayınlama sıralaması şu şekilde gerçekleşiyor:

1-Instagram

2-Facebook

3-Linkedin

4-Youtube

5-Twitter

6-TikTok.

e-ha