Web sitelerinin etkileyici bir trafik alması, arama motorlarında üst sıralarda çıkması, kullanıcıların sizin sitenize daha kolay ulaşması, hizmet alanınızın genişletilmesi ve benzeri gibi faydalı ve ihtiyaç duyulan site gereksinimleri güçlü arama motoru optimizasyonları yani SEO’lar ile sağlanabilmektedir. Doğru ve güçlü SEO desteği, bir web sitesinin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bu noktada seo ajansı kavramı ortaya çıkmış, seo ajanslarına duyulan ihtiyaç katlanarak büyümüştür. Gelişen ve yeniliklere ayak uydurmayı başaran reklamcıların SEO üstüne aldıkları eğitimler de özelleşmiş, yetenekli seo uzmanları da ülkemizde yetişmektedir. Üniversitelerin reklamcılık bölümlerinde bu alanda verilen eğitimler ve dersler çoğalmış, genç reklamcı adayları seo konusunda uzmanlaşırken seo ajansları kurmaya ve bu ajanslarda deneyim kazanmaya teşvik edilmektedir.

Seo sık kullanılan bir kavram olmakla birlikte seo uzmanı nedir sorusunun cevabı hala akılları karıştırmaktadır.

SEO UZMANI NEDİR?

Web sitelerinin aratıldığı arama motorunda/motorlarında en üst sıralarda çıkmasını ve görünürlüğünün artmasını sağlayan, bunun için strateji kurup çeşitli taktikler belirleyen, stratejik hamleler yapan seo tekniklerine hakim kişilere arama motoru optimizasyonu uzmanı yani seo uzmanı denmektedir.

KİMLER SEO UZMANI OLABİLİR?

Kişinin mesleği fark etmeksizin isteyen herkese SEO eğitimleri verilmektedir ancak seo uzmanlığı da yazılım ve reklamcılık alanlarına yatkınlık istediği için bu alanlarda çalışan kişiler seo uzmanı olmak istiyorlarsa bir adım önde olduklarını söylemekte yarar var.

İçerik pazarlama stratejileri geliştirebilen, bu alana hakim. Yaratıcı ve stratejik düşünebilme yetisine sahip. Analitik düşünen. HTML kodlama bilgisine sahip. Problemleri tanımlayabilen ve tanımlayabildiği problemleri çözebilen. Mükemmel iletişim yeteneklerine sahip. Sözlü ve yazılı olarak kendini çok iyi ifade edebilen.  Google’ın algoritmalarını anlayabilen ve olası değişiklikleri önceden tahmin edebilen, bu değişikliklere ayak uydurabilecek. Zaman yönetimi becerisine sahip. Web sitesi optimizasyon araçları konusunda bilgili. Duruma göre takım çalışmasına ya da bağımsız çalışmaya adapte olabilecek kişiler SEO uzmanı olabilir.

Daha fazla bilgi için https://www.bigbang-digital.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.