Türkiye’de bayi ağını genişleterek ve e-ticaret platformlarını kullanarak yaygınlığını artıran Teksüt, katıldığı yurtdışı fuarlar ve pazarlama çalışmaları ile ihracatını artırmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt, 18-20 Mayıs 2023 tarihlerinde Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen SIAL China Fuarı’na katılıyor. SIAL China, sadece Çin’in değil, Asya kıtasının en büyük gıda fuarı olarak öne çıkıyor.
Teksüt, katma değerli ürün üretmeye, hem Türkiye’deki hem de dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerine en iyi ürünleri sunmak için yatırım yapmayı sürdürüyor. Süt ve peynir çeşitlerini farklı ülkelere gönderen, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat çalışmalarına devam ediyor. Uzak Doğu’da süt ve süt ürünlerine yönelik potansiyel pazarları mercek altına alan Teksüt, bu çerçevede bölgenin ve hatta kıtanın en büyük gıda fuarında standıyla yerini alıyor.
Dünya nüfusunun üçte ikisine hitap ediyor
Çin’in en büyük şehri olan Şanghay’da düzenlenen SIAL China Fuarı, yaklaşık 180 bin metrekarelik geniş alana yayılan fuar alanında yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından 4.500 katılımcının ve 150 binden fazla profesyonelin katılması bekleniyor.
Türk süt ürünlerinin kalitesini göstermek istiyoruz
2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı ihracat ile ürünlerini ulaştırdığı pazarlara coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt bugün dünya genelinde Çin’den İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafyada farklı ülkelere ihracat yapıyor.
Türkiye’nin yüksek nitelikli üretim yapan güçlü ve deneyimli süt ürünleri endüstrisine sahip olduğunu dile getiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, “Teksüt olarak yurtdışı fuarlara katılma önem verdiklerini belirtti. Sahip olduğumuz geniş peynir alternatiflerimizle Çin tüketicisine, fuar kapsamında iş yapabileceğimiz bölgedeki diğer ülkelere Türk süt ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini tattırmak arzusundayız” açıklamasını yaptı.
Gönen’de üretiyoruz, dünyaya pazarlıyoruz
Mert Özmen, Türkiye’de sütün en kaliteli olduğu topraklarda dünya standartlarında üretim teknolojilerini kullanarak yerel ve evrensel lezzetleri hem Türkiye hem de dünya pazarına sunmak için çalıştıklarını belirtti. Amerika’dan Uzakdoğu’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar uluslararası geçerliliği olan ödüllü ürünlerle çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizdi.
Teksüt, süt ve süt ürünlerini gönderdiği ülkeler; Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Moritanya, Singapur, Çin, Gürcistan, Lübnan, Katar, Güney Kore, İsviçre ve Dubai.
e-ha