Hayata dezavantajlı başlamasına karşın yaşama sıkı sıkıya tutunan edebiyat tutkunu, ‘mucize çocuk’ M. Ömer Güngören’in kaleme aldığı “Adaletin Güneşi”ne kitapseverlerin ilgisi giderek artıyor. Genç kuşağın başarılı ismi, ilk imza gününde okuyucuları ve sevenleri ile bir araya gelecek.
Henüz 15 yaşında olmasına rağmen kaleme aldığı “Derviş Aldanması” ve “Adaletin Güneşi” kitapları ile gelecek vaat eden genç yazarlar arasında gösterilen M. Ömer Güngören, kitapseverlerle buluşacak. Hayal dünyası ile herkese hitap etmeyi başaran Güngören, 5 Şubat Cumartesi günü saat 15:00'te Aqua Florya D&R mağazasında gerçekleştirilecek ilk imza günü etkinliğinde okurları ile bir araya gelecek ve kitaplarını sevenleri için imzalayacak.
OKURLARIN İLGİSİ BÜYÜK
Yaşamında ‘adalet’in önemini çok küçük yaşlarda kavrayan genç yazar ikinci kitabı “Adaletin Güneşi”nde Hz. Ömer’in özlü sözlerinden referans alarak adalet kavramını irdeliyor. Tarihimizdeki savaşlara ve Hz. Ömer’in hayatına da detaylı olarak yer verilen Adaletin Güneşi”, kısa sürede büyük bir okur kitlesine ulaştı. Okuyucuyla buluştuğu ilk haftada tükenen “Adaletin Güneşi”, Çalıkuşu Yayınları etiketiyle raflarda.
Hz. Ömer’in hayatının bütün safhalarını, sade bir dille aktaran Güngören’in kaleminden çıkanları okurken yer yer duygulanacak bazen de Hz. Ömer’in irade ve zekasına hayran kalacaksınız. 146 bölümden oluşan kitap, Mustafa Sağ’ın yaptığı resimlemelerle zenginleşiyor.
‘MUCİZE ÇOCUK’ PES ETMEDİ, HAYATA EDEBİYATLA TUTUNDU
Henüz 24 haftalıkken ileri derecede beyin kanaması ve kalbinde 7 delikle dünyaya gelen, sonrasında Serebral Palsi tanısı ile hayatına devam eden ‘mucize çocuk’ M. Ömer Güngören, yaşama anne babasının desteği ve edebiyatla tutundu. Ailesinin desteğiyle, 11 yaşında skeç yazarak başladığı yolculuğa şimdiden iki kitap sığdırdı. Azmi ve hayat hikayesiyle özellikle genç kuşağın takip ettiği ve örnek aldığı isimlerden biri haline gelen yazar, “Yazdığım her cümlede insanlara faydalı bir mesaj vermeye gayret ediyorum. Pek çok kişiden kendilerine umut olduğuma dair yorumlar alıyorum ve bunu beni çok mutlu ediyor” diyerek duygularını ifade etti.
M. Ömer Güngören Hakkında
M. Ömer Güngören, 5 Mart 2006 yılında henüz 6 aylıkken, ileri derecede beyin kanaması ve kalbinde 7 delikle dünyaya gözlerini açtı. Doğduğunda 86 gün boyunca yoğun bakımda kalan Güngören, daha sonra Serebral Palsi tanısıyla ailesine kavuştu. Henüz yaşına girmeden başladığı kutsal mekân ziyaretleri sonucunda ilerleyen yaşlarda tasavvufa ve tarihe olan ilgisi başladı. Küçük yaşlardan beri hayal gücünün kapılarını kapatmayan ve sınırlarını zorlayan M. Ömer Güngören, 2021 yılının ilk aylarında ilk kitabı “Derviş Aldanması”nı yayınladı. 15 yaşındaki Güngören, eğitim hayatına Ment Koleji’nde Lise 2. sınıf olarak devam ediyor.
e-ha