Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı Mersin’de birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütleri tarafından farklı etkinliklerle kutlanırken, Atatürk ve Cumhuriyet temalı bireysel resim sergileri de vatandaşlarla buluşuyor.

Bu etkinliklerden biri de Seval Meray tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Atatürk Sergisi’ oldu. Çamlıbel’de bulunan özel bir cafede açılan sergiyi Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger de ziyaret etti. Gündeş ve Özdülger, resimler hakkında bilgi alarak Meray’la sohbet etti.

100. yıl Atatürk’ün sevdiği şarkılarla kutlanıyor

100. yıla özel düzenlenen bir diğer etkinlik de Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından verilen konser oldu. Kültür Merkezi’nde, Şef Kamuran Umuzdaş yönetiminde düzenlenen konserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi.

Konsere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hasan Gökbel ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger katıldı.

e-ha