Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022 Uluslar arası Programı kapanış töreninde “2022 Gençlik Liderleri Ödülleri” de sahiplerini bulacak.
İİT Gençlik Başkenti 2022 yılında Tataristan’ın başkenti Kazan olarak seçildi. Yıl boyunca Kazan’da 40’tan fazla ülkeden bakanlar, milletvekilleri, gençlik politikalarıyla ilgilenen uluslararası örgütlerin temsilcileri, kanaat önderleri, genç girişimciler ve bilim camiasının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin katılımıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından düzenlenen etkinliklerde “Gençlerin fırsat eşitliği”, “kültürlerarası diyalog” ve “gençlik göçü” gibi birçok konu ele alındı. Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022 Uluslararası Programı, 15 Aralık 2022’de Kazan’da düzenlenecek etkinliklerle son bulacak.
ICYF, Tataristan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Bakanlığı, Gençlik Diplomasisi Akademisi, Tataristan Cumhuriyet Gençlik Kamu Vakfı “Selet” tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında İİT ülkelerinin gençlik işleri ve eğitim bakanları, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve 30'dan fazla ülkeden gençlik liderlerinin katılımıyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Toplantıda yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili genel bir değerlendirme yapılacak ve Rusya ile İİT arasındaki uluslararası gençlik işbirliğinin geleceğine yönelik planlamalar görüşülecek.
Etkinlikler kapsamında Uluslararası Etnospor Konfederasyonu, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ICESCO), İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi ortaklığıyla “2022 Gençlik Liderleri Ödülleri” de sahiplerini bulacak.
7 kategoride verilecek ödüller arasında yer alan “Yılın Fotoğrafçılığı Ödülü”ne 15 ülkeden 100’den fazla fotoğrafçı katıldı. Törende ayrıca “Yılın Influenceri”, “Yılın Genç Sosyal Girişimcisi”, “Yılın Genç Araştırmacısı”, “Yılın Kamu Diplomasi Projesi”, “Yılın Etnosporcusu” ve “Yılın Genç İslam, Kültür ve Sanat Elçisi” ödülleri sahiplerini bulacak.
e-ha