2022'de Bulgaristan'da Yaz Tatili ve En Ünlü Bulgar Plajları

Bir Balkan ülkesi olan Bulgaristan’daki yaz sıcakları yaz turizmi için idealdir. Bulgaristan’da su sıcaklığı mayıs ve ekim aylarında uygundur. Bulgaristan’da yaz tatili için gidilecek en uygun aylar mayıs ve ekim ayları arasıdır. Bulgaristan yaz tatili mayıs ayında başlasa da deniz suyu temmuz ayında ısınmaktadır.  

Bulgaristan yaz tatil yerleri Albena, Elenit, Aziz Vlas, Ravda, Pomorie, Sozopol, Duni’de bulunmaktadır. 

Bulgaristan yaz mevsimlerinde turistlerin uğrak yerlerinden biridir. Bulgaristan sahip olduğu eğlence sektörü, temiz denizi ve uygun konaklama tesislerinin varlığından dolayı birçok turistin tercih ettiği ülkelerden birisidir.

Bulgaristan'ın Yaz Turizmi Nasıldır?


Bulgaristan’da yaz sezonu mayıs ayında başlayıp ekim ayına kadar sürmektedir. Bulgaristan’da yaz tatili için en uygun şehirler Burgaz, Kavarna ve Balçık olmaktadır. Bulgaristan’da yaz mevsiminde gelgitlerden dolayı sörf yapılmaktadır. 

Bulgaristan’ın ünlü kumsalları Güneşli Plajı, Harmanite Plajı, Smokinya Plajı, Cape Kaliakra Plajı, Arkutino Plajı ve Bolata Plajı’dır. Bulgaristan’da temmuz ayında sular sıcak olduğu için Bulgaristan plajları temmuz ayında ziyaretçi akınına uğramaktadır. 

Yaz Tatili İçin En Uygun Bulgar Şehirleri Hangileridir?
Yaz tatili için en uygun Bulgar şehirleri Burgaz, Nesebar, Kavarna, Balçık, Sveti Vlas, Kiten, Primorrsko, Byala ve Varna’dır.  

Bulgaristan’ın şehri olan Burgaz’da yaz turizmine önem verilmektedir. Burgaz’da lüks tatil köyleri ve yüzlerde otel bulunmaktadır. Burgaz’da sahiller ince ve uzun kumlardan oluşmaktadır. 

Nesebar, Bugaristan’ın en önemli turistik bölgelerinden biridir. Turistlerin çok ziyaret ettiği Güneşli Plajı, Nesebar’da bulunmaktadır. Bulgaristan’da yazın rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapılmaktadır.

Bulgaristan'daki En Popüler Plajlar Hangileridir?
Bulgaristan’daki en popüler plajlar aşağıda listelenmiştir.

Sunny Beach
Harmanite Beach
Smokinya Beach
Nirvana Beach
Iraklı Beach
Kavatsite Beach
Perla Beach
Harmani Beach
Cape Kaliakra Beach
Arkutino Beach
Bolata Beach
Sahara Beach
Asparuhova Beach
Veleka Beach
Silistar Beach
Butamyata Beach
Vaya Beach
Golden Sands Beach
Albena Beach
Bendida Beach
Krapets Beach
Adora Beach
Shabla Beach
Russalka Beach
Durankulak Beach
Güneşli Plaj Nerededir?


Güneşli Plajı, Balkan Dağları ile çevrili bir koyda yer alarak Nessebar’a 5 kilometre uzakta olup Burgaz'a 36 km ve Varna'ya 88 km uzaklıkta bulunmaktadır. Güneşli Plajı’nda 100’den fazla otel işletilmektedir. 

Bulgaristan’ın en popüler plajlarından biri olan Güneşli Plajı’nın sahil uzunluğu 8 kilometredir. Güneşli Plajı özel plaj olup şemsiye ve şezlong fiyatları ayrı ayrı 10 levadır. 

Güneşli Plajı’na gitmek için Dereköy’den Sozopol’a doğru gidilmektedir; bölgedeki en büyük şehirlerden biri olan Burgas’a girildiğinde Güneşli Plajı’na ulaşılmaktadır. 

Harmanite Plajı Nerededir?


Harmanite Plajı, Ropotamo’nun doğu tarafında yer almaktadır. Harmanite Plajı’nın sahili 1 km uzunluğunda olup Sozopol'ün iki önemli halk plajından daha geniştir. Harmanite Plajı halk plajıdır ve denizin dalgalı olması Harmanite Plajı’nda sörf yapmaya elverişli bir ortam sunmaktadır.

Smokinya Plajı Nerededir?


Smokinya Plajı, Burgaz’ın Sozopol kasabasında yer almaktadır. Smokinya Plajı, Hermanita Plajı’na 2,7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Smokinya Plajı kamp yapmayı sevenler için popüler bir plajdır. 

Özel bir plaj olan Smokinya Plajı’nda çadır ve karavan kiralamak gençler arasında yaygındır. 

Bolata Plajı Nerededir?


Bolata Plajı, Kaliakra Doğa Koruma Alanı'nda, Kavarna ilçesine 14 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bolata Plajı, Bolgavero köyüne 5 km uzaklıktadır.

Halk plajı olan Bolata plajı, altın kumlu küçük bir plaj olarak bilinmektedir. Bolata Plajı’na sadece araba ile ulaşılabilmektedir. Bulgaristan’da plaj sezonu mayıs ayında başlasa da Bolota Plajı temmuz ayında yoğun olmaktadır.

Bulgaristan'da Yazın Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?
Bulgaristan’da yazın yapılabilecek aktiviteler aşağıda listelenmiştir.

Meşana skarası yemek
Burgaz Plajı boyunca yürümek
St. Anastasia Adası’nda piknik yapmak
Burgaz’ı trenle gezmek
Burgaz yemekleri yemek
Burgaz Arkeoloji müzesini gezmek
Strandja Dağı’nda trekking yapmak
Sea Gardens’ı gezmek
Maritime Park’ta yemek yemek
Doğal Tarih Müzesi’ni gezmek
Kutsal Haç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etmek
Nessebar köyünü gezmek
Poda Koruma Alanı’nı gezmek
Gül Festivali’ne katılmak
Rusenski Lom Doğa Parkı’nı ziyaret etmek
Balkan Dağlarında yürümek
Rila Dağlarına tırmanmak
Pirin Milli Parkı’nı gezmek
1 Haftalık Bulgaristan Yaz Tatili İçin Ortalama Masraflar Ne Kadardır?
Konaklama, yeme-içme, ücretli aktiviteler vs. göz önüne alındığında 4 kişilik bir ailenin bir haftalık Bulgaristan yaz tatili için ortalama masrafı 2400 levadır.

Bulgaristan'da Yaz Tatili İçin Vize İşlemleri Nasıldır?
Bulgaristan'da yaz tatili için vize işlemlerine dair sık sorulan soruları Vizem.net danışmanlarına yönelttik ve aldığımız yanıtları aşağıda sıraladık.

Bulgaristan'da Yaz Tatili İçin Hangi Vize Alınmalıdır?
t vizesi Bulgaristan seyahati için alınması gereken vize türüdür ancak T.C. vatandaşları pasaport türüne bağlı olarak turistik Bulgar vizesinden muaf olabilmektedir.

Bulgaristan’a turist olarak gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi iken hususi pasaport hamilleri Bulgaristan’a ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Diplomatik pasaport ile hizmet pasaportu hamilleri için maksimum 30 günlük seyahatlerde Bulgaristan vize başvurusunda bulunmaları gerekli değildir.

Bulgaristan Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Bulgaristan turist vizesi şahsen veya akredite acenteler üzerinden Bulgaristan vize yetkili aracı kurumunun başvuru merkezine yapılan başvurular sonucunda alınabilmektedir. Bulgaristan turist vizesine başvuracak adaylar gerekli evrakları hazırlayarak akredite acentelere ya da vize başvuru merkezine teslim etmelidir. Bulgaristan vize evraklarının tesliminden sonra vize harcı ödenerek vize başvurusu tamamlanmaktadır.

2017-2022 yılları arasında danışmanlık hizmeti verdiği 949 Bulgaristan vize başvurusundan 937'si onaylanan akredite acente Vizem.net, Türkiye'deki en yüksek onaylanma skoruna sahiptir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868 

Bulgaristan Turist Vizesi Evrakları Nelerdir?
Bulgaristan turistik vize başvuru formu: Vize başvuru formunun imzalanmış olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması halinde yasal vasilerin imzaları gereklidir.
Biyometrik fotoğraf: 6 aydan eski olmayan 35 x 45 mm ebatlarında beyaz fonlu biyometrik fotoğraf gereklidir.
Pasaport: Minimum 2 boş sayfası olan geçerli bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi vize bitiş tarihinden itibaren 6 ay olması gerekmektedir. 
Uçak bileti: Uçak bileti rezervasyon belgeleri gerekmektedir.
Seyahat sağlık sigortası: Bulgaristan seyahatinin tamamını kapsayacak şekilde seyahat sigortası gerekmektedir.
Otel rezervasyonu: Konaklama bedelinin %30’u önceden ödenmiş olacak şekilde seyahat acentasından alınacak otel rezervasyon belgesi gerekmektedir.
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: Anne, baba, kardeşler ve varsa çocuk gözükecek şekilde tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir.
Düzenli geliri kanıtlayan belgeler: Son üç aya ait maaş bordrosu gereklidir.
Bulgaristan turist vizesi için gerekli evrak listesine yetkili aracı kurumun resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri illere göre ilgili listede belirtilen evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Gerekli evraklar başvuru sahibinin yaşına ve mesleki durumuna göre değişebilmektedir.

Turistik Bulgaristan Vizesi Ücreti Ne Kadardır?
Turistik Bulgaristan vizesi ücreti 12 yaş ve üzeri kişiler için 80 euro iken 12 yaşından küçük çocuklar için ücretsizdir. Bulgaristan turistik vize ücreti vize başvuru merkezinde elden ödenebileceği gibi IBAN üzerinden euro cinsinden de ödenebilmektedir.

2022 yılı için Bulgaristan turistik vize ücreti; vize harcı, danışmanlık hizmeti, biyometri, seyahat sağlık sigortası ve gerekli durumlarda yeminli tercüman hizmeti dahil olmak üzere yaklaşık 185 eurodur.

Bulgaristan Schengen ülkesi olamamasına rağmen vize harç ücreti Schengen vize harç ücreti ile aynı olup 80 EUR’dur.

Bulgaristan Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bulgaristan turist vizesi ortalama 15 günde çıkmaktadır. Bulgaristan vizesinin sonuçlanma tarihi konsolosluğun yoğunluğuna, ek belge talep edilmesine ya da resmi tatillere denk gelmesine göre uzayabilir.