Bu yıl 'Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı Yaşamı Savunuyoruz' şiarıyla gerçekleştirilen 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 4. gün programıyla tamamlandı.

'Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı Yaşamı Savunuyoruz' şiarıyla gerçekleştirilen 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, yapılan 4. gün programıyla tamamlandı.

Festival kapsamında, 'Dersim’de Üretim, Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı panelde Ovacık Doğal Kooperatifinden Canan Bayoğlu, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, Tunceli Ziraat Odası Başkanı Süleyman Uluç, Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Kazım Doğan ve Tunceli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zeynel Erdoğan katılımcı olarak yer aldı.

Panelin ardından, "Açık Mikrofon Kadınlar Konuşuyor: Nasıl Yaşıyoruz, Ne İstiyoruz?" başlıklı kadın etkinliği gerçekleştirildi.

Daha sonra "Yazar ve Şairlerimizi Anıyoruz" başlıklı etkinlik, moderatörlüğünü Araştırmacı-yazar Mesut Özcan'ın yaptığı, katılımcı olarak Şükran Lilek Yılmaz, Doğan Munzuroğlu, Dr. Hüseyin Çağlayan, Doç. Dr. Daimî Cengiz'in yer aldığı bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte, Şükran Lilêk Yılmaz Emirali Yağan'ı, Doğan Munzuroğlu Mehmet Çetin’i, Dr. Hüseyin Çağlayan Remzi Aydın’ı ve Doç. Dr. Daimi Cengiz Mehmet Yıldırım’ı anlattı.

Mameki Parkı’nda Tiyatro İmge Bando çocuk oyunu çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi.

Festival, Seyit Rıza Meydanı’nda yapılan konserle devam etti. Konserde Hasan Ali, Pervin Chakar, Yılmaz Çelik, Grup Munzur, Zeynep Bakşi Karatağ, Apolas Lermi sahne aldı.

Konserin ardından dört günlük festival programı tamamlanarak sona erdi.

e-ha