Yüksek kalite standartlarında, güncel teknolojilere sahip akıllı mobil çözümleri 17 yıldır hayata geçiren General Mobile, 5G ve Wi-Fi 6 çözümlerini Mesh teknolojisi ile bir araya getiren ürünlere odaklandı. General Mobile, şimdi yüksek hız ve geniş kapsama alanı sunan yerli 5G ürünlerini donanım ve yazılım uyumu ile birlikte kullanıcılarının hizmetine sunmaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin yerli akıllı mobil ürünler geliştiren, öncü markası General Mobile, akıllı telefonu merkeze koyup uçtan uca 5G mobil ürün ekosistemi kurma projesini hayata geçiriyor. 2021 yılında, merkezi Tayvan’da bulunan dünyanın en büyük elektronik üreticisi Foxconn ile stratejik ODM tedarikçi iş birliği gerçekleştiren General Mobile, yapılan iş birliği sayesinde geniş bant çözümlerini tüm dünyaya yüksek hızlı veri iletim teknolojisiyle sunuyor. Foxconn iş ortaklığı ile geniş bant ekiplerinde görev alan sekiz ülkedeki 200.000 üretim operatörü ve 40.000 mühendisin gücünden yararlanılan yapıya ek olarak General Mobile Türkiye teknoloji tesisinde yer alan ve alanında en deneyimli mühendis kadrosunun da dahil olduğu bu organizasyonla 5G projelerini geliştirmeye devam ediyor.
General Mobile 5G Geniş Bant Üretimi ve Yerliliği Konusunda İddialı
General Mobile’ın geniş bant ürün ekosistemi 5G iç ve dış ünite modemler, 5G Mi-Fi, Wi-Fi 6 teknolojisine sahip sabit geniş bant modemler ve sinyal güçlendiricilerden oluşuyor. Türkiye’de yüksek teknoloji ve katma değerli akıllı mobil ürünlerin üretimi konusunda öncü marka olan General Mobile, 60 milyon dolar yatırım ile 4,2 milyon üretim kapasitesine sahip son teknoloji üretim tesisinde geniş bant ürünlerinin üretimi ve yerliliği konusunda iddialı adımlar attı. Bu bağlamda, yerliliği ana gündem konusu olarak önceliklendiren General Mobile, Wi-Fi 6 Home Gateway sabit geniş bant ürününde % 93 oranında yerlilik belgesini aldı.
General Mobile Geniş Bant Ürünlerini 35 Ülkeye Sunmaya Başladı
General Mobile, 5G ve Wi-Fi 6 geniş bant ürünlerini dünyanın 35 ülkesine sunarak talep yaratmaya başladı. Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’da yer alan operatörlerle yaptığı iş ortaklıkları ile beraber geçtiğimiz yıldan itibaren yurt dışı pazarlarda 660 bin satış adedine ulaşan General Mobile, 18-20 Ekim tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleşecek Broadband World Forum’da ülkemizi temsil ederek ürünlerini global iş ortaklarına sunmaya hazırlanıyor.
5G İle Dijital Dönüşüm Hız Kazanıyor
5G teknolojilerinin gelişmesi birçok sektörün dijitalleşme yolculuğunda yeni fırsatlara olanak tanıyarak yüksek hız, düşük gecikme ve geniş kapsama alanı sağlıyor. Böylelikle, 5G altyapısının yaygınlaşmasıyla birlikte nesnelerin interneti, otonom sistemler ve sanal gerçeklik hayatımızın parçası olacak. Sağlık sektöründe gerçek zamanlı veri aktarımı sayesinde uzaktan ameliyatlar yapılabildiği gibi, giyilebilir sensörler sayesinde uzaktan hasta takibi de yapılabilecek. Özetle 5G bağlantılı teknolojilerin hem endüstriyel hem de gündelik yaşamda yaratacağı faydalar yakın gelecekte kritik öneme sahip olacak ve yeni iş modellerinin de gelişmesine olanak tanıyacak.
General Mobile, 5G geniş bant teknolojileriyle mobil cihazların daha uyumlu hale gelmesini sağlarken, yüksek hız, düşük gecikme ve geniş kapsama alanı ile kesintisiz bağlantı sunan ürünler geliştirerek bu alanda da hayatı kolaylaştıran çözümlerini kullanıcılarına sunuyor.
5G ile Yüksek Hız ve Geniş Kapsama Alanı Geliyor
5G teknolojilerinin; yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi veri iletim yoğunluğu fazla teknolojilerin yüksek hızda ve geniş kapsama alanında kesintisiz bağlantı ihtiyacını karşılayacağından bahseden General Mobile Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Cihaner; “Türkiye’nin öncü akıllı mobil ürünler geliştiren markası olarak, Foxconn ile yaptığımız stratejik ortaklık ile geniş bant alanında dünyanın ilk üç markasından birisi olmayı hedefliyoruz. Kullanıcı deneyimini merkezine alan stratejilerimiz ile, 4G bağlantı hızının 10 katı veri iletim gücüne sahip 5G teknolojilerine yoğunlaşarak, markamızın katma değeri yüksek teknolojilere sahip ürün ve çözümlerine yeni bir alan daha ekliyoruz. Dünyanın önde gelen firmaları ile olan lisans anlaşmalarımız, farklı marka ürünlerin birbirleriyle konuşabilecekleri Mesh teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor. Bununla da kalmayıp, kurumsal müşterilerimizin de iş yapış biçimini kolaylaştıracak mobil uygulamalar geliştiriyoruz. Örneğin, 5G dış ünite ürünümüzün montajı sırasında şebekeden en iyi sinyali alabileceği yönlendirmeleri “GM Link” mobil uygulamamız üzerinden yaparak, operatörlere ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak” dedi.
e-ha