İstanbul’un yapılı mirasının kentlilerin dikkatine sunmayı amaçlayan ve normalde halka açık olmayan binaları etkinlik süresince gezilebilir kılan Açık Kapı Mimarlık Festivali bu yıl 15-22 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlendi.
Festival kapsamında, İstanbul’da olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan ya da ziyaret için özel izin alınması gereken, tarihi ve mimari öneme sahip bina ve mekanlar halkın erişimine açıldı.
Yoğun ilgiyle karşılanan Festival’de 4 tanesi yürüyüş rotası (Moda, Yeldeğirmeni, Burgazada ve Büyükada), 16 tanesi yapı olmak üzere toplam 20 nokta ziyarete açıldı. Sadece İstanbul’dan değil şehir dışından da yoğun katılımın olduğu Festival’de yer alan yapılar toplam 500’e yakın kişi tarafından ziyaret edildi.
Festival kapsamında gezilen yapılar arasında Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, İstanbul Erkek Lisesi, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane, Heybeliada Ruhban Okulu, Maçka İnönü Evi ve Petek Pansiyon gibi farklı dönemlerden izler taşıyan, kent kültürü açısından önemli yapılar bulunuyordu.
Gezi programı; Arif Atılgan, Fatih Artvinli, Nezih Başgelen, Serkan Ennaç, Korhan Gümüş, Efsun Ekenyazıcı Güney, Doğu Kaptan, Hande Tulum Okur, Derya Tolgay ve Yavuz Pilevneli’nin anlatımlarıyla zenginleşti.
Festival kapsamında ziyarete açılan binalar şöyle sıralandı:
Ahrida Sinagogu
Atatürk Kitaplığı
Botter Apartmanı
Bulgar Kilisesi
Burgazada’da Sivil Mimari Örnekleri Turu
Büyükada Turu
Fransız Lape Hastanesi
Heybeliada Ruhban Okulu
İstanbul Erkek Lisesi
Kadıköy Apartmanları Turu
Maçka İnönü Evi
Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane
Metro Han
Petek Pansiyon
Surp Hıreşdagabed Ermeni Kilisesi
Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi
Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi
Yedikule Gazhanesi
Yeldeğirmeni Turu
Yerebatan Sarnıcı
Unigen Hakkında: Tam 18 yıldır, yaşama ve çalışma alanlarını tamamlayan, onları farklılaştıran yenilikçi zemin uygulamaları üreten bir firmadır. Binlerce projede, milyonlarca metrekare ürünle yer alarak, sağlıklı ofisler, okullar, hastaneler ve restoranlar tasarlama imkânı sağlar.
Aradığınız doğru çözümleri sunabilmek için ticari tip zemin kaplama ürün gruplarında birçok dünya markası Unigen’in çatısı altında toplanır. Bunlara kendi ürettikleri ve deneyimlerini de ekledikleri zemin yapı sektörüne yeni ve alternatif yapı malzemeleri de eklenir. Unigen alanında bir öncü haline gelerek birçok projeye farklılık katar. Ürettiği ürünlerde ve temsilciliğini yaptığı markalarda sadece kaliteye ve estetiğe önem vermez ayrıca tüm ürünlerin doğa ve çevre dostu olmalarına da özen gösterir. Böylece hem kullanıcılarına hem de doğaya dost çözümler sunarak; nefes alan mekânlar tasarlamaya imkân verir.
YAPI KATALOĞU Hakkında
YAPI KATALOĞU Türkiye'nin 1973 yılından beri yayımda olan ve yapı malzemeleri alanında, çok önemli bir boşluğu doldurmuş ilk ve tek malzeme kataloğudur. YAPI KATALOĞU 50 yıla yakın süredir yapı malzemesi firmalarına, bir ürün vitrini, iletişim kanalı, malzeme seçicilerle tanışma imkanı sunan çok kanallı tanıtım hizmetiyle, inşaat piyasasındaki kilit endüstri profesyonellerine erişim sağlar. Mimarlar, iç mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler, şantiye şefleri ve satın almacılar YAPI KATALOĞU'ndan ürün ve malzeme seçer, teklif alır ve satın alım yapar, ihale veya bayilik teklifi alır, detaylı bilgi sorgular. YAPI KATALOĞU, firmaları bu profesyonellere yakınlaştırarak, ürün ve malzeme satışlarına katkı sağlar. Firmaların pazarlama çalışmalarına, online fuar kimliği, pazarlama otomasyonu, SEO, içerik pazarlaması, web sitesi trafiğini geliştirme, basılı reklamcılık gibi hizmetler sunarak destek olur. Bunun yanı sıra firmaların müşteri ilişkilerini, kullanıcılarından yönlendirdiği ürün formlarıyla yönetir ve CRM yapılarına katkıda bulunur. Yepyeni bir altyapıyla yenilenen YAPI KATALOĞU, kolayca aranabilir bir formatta geniş kapsamlı ürün, tasarım, marka, proje bilgisi sağlamakta ve mimarlara yeni ürünler, vaka analizleri (case study), sürdürülebilirlik, BIM ve diğer yeni teknolojiler hakkında en son konularda bilgiler, günlük güncellemeler, düzenli bültenler ve blog içerikleri sunmaktadır.
e-ha