Adana Büyükşehir’den, Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim. Göçmen kadınlar da dahil edilerek, Belemedik gezisi düzenlendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, 10 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek olan ‘Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim’ kapsamında; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ile IOM (Uluslararası Göç Örgütü) organizasyonuyla, Kadınlara Belemedik Gezisi düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile IOM(Uluslararası Göç Örgütü) Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen, göçmen kadınların da dâhil edildiği, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek vatandaşlar ve göçmen topluluklardan oluşan 60 kadın, Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Vadisi’ne götürüldü.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜ SUÇTUR VE İNSAN HAKLARI İHLALİDİR

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını ve Daire Başkanlığı’nın bu bağlamda sunduğu hizmetleri anlatarak, şiddetin her türlüsünün suç olduğunu ve insan hakkı ihlali olduğu vurgusunu yaptı ve kadınlara her konuda destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kadınların kaynaşmasına olanak sağlayan etkinliğin daha verimli olabilmesi için mihmandar desteğiyle düzenlenen gezide, Belemedik’in tarihi anlatıldı ve doğa gezintisi yapıldı. Etkinliğe katılan kadınlara kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleri dağıtıldı.

e-ha