Türetim Ekonomisi Derneği, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği desteği ile yürüttüğü Kadınların Adil Üretimlerini Destekleme Projesi çalışmalarını tamamladı. 13 Nisan'da Postane İstanbul’da adil üretim yapan kadın üreticiler ile türeticiler bir araya gelerek adil üretim ve türetim pratiklerini konuşacaklar.
Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği desteği ile Türetim Ekonomisi Derneği tarafından yürütülen Kadınların Adil Üretimlerini Destekleme Projesi’nin temel amacı, kadınları ekonomik alanda güçlendirmek ve üretim süreçlerinin adil olmasına katkıda bulunmak. Proje kapsamında kadın üreticiler, sosyal ve ekonomik olarak iyileşme ve gelişme süreçlerine adil ekonomiyi dahil etme konusunda teknik bilgi ve uzmanlık edindiler.
Türetim ekonomisi, sürdürülebilir finans, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda yürütülen 10 adet oturum geçtiğimiz ay tamamlandı. Oturumlar sonrasında, kaynaşmak amacıyla Postane’nin mekan desteği ile adil üretim yapan kadın üreticiler ve türeticiler bir araya gelecek. Adil üretim ve türetim pratiklerinin konuşulacağı etkinlik herkesin katılımına açık olacak. ‘Üretimde ve türetimde neleri iyileştirebiliriz, nelere ihtiyaç duyuyoruz, adil üretim yapan üreticiler neler yapıyor’ gibi kapsamlı sorulara hep birlikte yanıt aranacak.
Etkinlik 13 Nisan saat 17:00-19:00 arasında Postane İstanbul’da!
Adil üretim ve türetim üzerine konuşulacak etkinlik 13 Nisan saat 17:00-19:00 arasında Postane’de gerçekleşecek. Etkinliğe katılım formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir. Etkinliğe dair tüm sorular için busra@turetimekonomisi.org mail adresinden bilgi alınabilir.
e-ha