Ağrı İlimizde ikincisi Düzenlenen Kar Festivali, üç Bakanlık başta olmak üzere Ağrı Valiliği, Ağrı Belediye Başkanlığı, Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Rektörlüğü, SERKA ve İbrahim Çeçen Vakfı gibi çok önemli bir çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenmekte olup, Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan'ın kıymetli eşleri Sayın Gülşah Sayan'ın başkanı olduğu AKEV vakfı tarafından organize edilmektedir.
Festivalde ÜNİVERSİTEMİZİN başarılı hocaları tarafından yapılan Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacıvat, Karagöz heykelleri dışında ilimize ait Ağrı Dağı ve Nuhun Gemisinin de kardan maketleri yapıldı. İlimize ait iki olgunun festivalde yer bulması AĞRILILAR tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ahmedi Hani hazretlerinin festivalde yer bulamamasının nedeni olarakta, heykelleri yapanların bölgeye olan yabancılıkları olarak gösterildi.
Festivali desteklemek için bir araya gelen 7'den fazla önemli kurum ve kuruluşun desteği ile 7 kardan heykel meydana getirildi. SÜREKLİ CHP'NİN YAPTIĞI HEYKELLERİ ELEŞTİREN AK PARTİ CEPHESİ, BU YAPILAN HEYKELLRİN SORUMLUSUNUNDA CHP OLDUĞUNU İDDİA ETMEKTEDİRLER. ÇÜNKÜ BU HEYKELLERİ YAPANLAR, HER NE KADAR ŞUAN AK PARTİLİ OLSALARDA, DAHA DÜNE KADAR CHP'LİYDİLER. Ancak burada üzücü olan şey CHP heykellerinin kalıcı olması, AKP heykellerinin ise hemen eriyip gitmesi. Bunun sebebide herhalde Chp'den Ak partiye geçmekle gerçek ak partili olunamayacağı için yaptıkları heykellerde kendileri gibi işte böyle iki günde eriyip gidiyor.
Elbetteki festivaller yapılsın, elbetteki etkinlikler yapılsın, elbetteki halkın eğlenmesi için bu tarz etkinlikler yapılsın ancak...
Savcı Sayan'ın eşi Sayın Gülşah Sayan hanımefendi tarafından yapılan bu festivale destek olan bu kadar kurum ve kuruluş ile ilgili olarak ;
Festivale destek olan Ağrı Beleiyesi bugün şehrin içinde göle dönen yolları hiç gördü mü acaba? Daha geçen yıl asfaltlanan yolların köstebek yuvasına döndüğünü farkedebildiler mi acaba? Mahalle aralarına temizlenmemiş kardan, buzdan ve oluşan gölet ve çukurlardan ne yaya ne de araba ile gidilemediğini görmüyorlar mı?
Haydi Savcı Sayan Başkanımız genelde İl dışında olduğu için, sürekli televizyon programlarına katılmak zorunda kaldığı için, değerli eşleri Sayın Gülşah Sayan'ın festival programına destek olmak için vakit bulup şehrin durumuna bakamamış olabilir. Şehrin bu durumunu İl dışından atanmış Başkan Yardımcılarımız Ahmet TUNÇ beyefendiler ile Cengiz KILIÇ beyefendiler, şehre daha alışamadıkları ve şehri daha iyi tanıyamadıkları için görememiş olabilirler. Hatta bu Ahmet TUNÇ ve Cengiz KILIÇ başkanlarımız aileleri bu şehirde ikamet etmediklerinden dolayı onlarda savcı başkan gibi sürekli İl dışına çıkmak zorunda olduklarından şehrin ne kadar berbat bir durumda olduğunu daha farkedememiş olabilirler. Peki bildiğimize göre Ak partili 20 Belediye meclis üyesi var ve her biri bu şehrin ya kanaat önderi, ya önemli bir işadamı, ya da önemli bir esnaf. Onlarda mı şehrin içinde olduğu durumu göremiyor? Haydi savcı başkan belki bu yolları çok kullanamıyor peki geriye kalan 20 meclis üyesi bu yolları hiç mi göremiyor? Asfaltı yapılmamış mahalle aralarına zaten girilmiyor, peki daha geçen sene bazı yerleri betondan yapılan yeni asfalt yolların içler acısı durumunu hiç mi görmüyorlar?
Destek veren bir diğer kurum olan Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi ile ilgili olarak Sayıştay raporu ile yapılan kanunsuzlukları daha önce dile getirmiştik. Gerçek başarılar ile görmek istediğimiz Üniversitemizin rektörümüzün, iki gün sonra eriyip gidecek olan ve Ağrı ile ilgili bir olguda olmayan iki heykel arasına girip, poz verip, bununla övünmesi ile ilgili pek birşey Diyemeyeceğim. Rektör hocamız erimeyen başarılar ile gündem olsa ve onlarla övünse daha yerinde olur sanki.
4 İlde yatırım yapmakta olan SERKA Ağrı ilimizin ekonomik gelişimi için neler yapmış ki festival ile eğlenmeye destek veriyor. Eriyen yatırıma koşan SERKA, Ağrıda erimeyen kaç projeye ve ne kadar finansman sağlamıştır? Sarıkamışta 300 milyon ödenek ile Kayak merkezi inşa eden SERKA, sıra ağrıya gelince neden eriyecek olan iki günlük yatırımı bize reva görüyor? Hastane için Erzurum yolunda ölen hastalarımız vardı, şimdi de Kayak için Sarıkamış yolunda ölecek kayakçılarımız mı olsun?
Sayın Savcı Sayan kendi Tweeter hesabından yaptığı videolu tanıtımda yapılan bu festivalin "Bölgenin en büyük kar festivali" etkinliği olduğunu ve güzelliklerimizi dünyaya tanıttığımızı söylüyor. Başkanım Allah aşkına bu festivalde Ağrı ilimiz ile ilgili olarak kaç tane değeri dünyaya tanıttınız? Nasrettin hocayı mı,
Keloğlan'ı mı,
Hacıvat'ı mı,
Karagöz'ü mü,
Berdan Mardini (Diyarbakırlı) mi,
Şafak Sezer (Ankaralı) mi,
Deniz TOPRAK (Siirtli) mi?
Ayrıca AKEV vakfının organize ettiği bu kar Festivalinin tanıtım videosunda siz neden oynuyorsunuz ki? Her ne kadar Festivali düzenleyen sayın Gülşah Sayan hanımefendinin eşi olsanızda, siz Ağrı Belediye Başkanısınız.
Heykelleri üniversite yapsın, tanıtımda siz oynayın, şarkıları bilmem kim söylesin, o vakit bu işin ihalesini alan AKEV vakfı ne iş yapacak?
Destek veren Kültür Turizm Müdürlüğü ile ilgili olarak durum zaten ortada. 20 yıldır kurumun başında olan sayın Muhsin Bulut müdürüm İshak Paşa sarayını onara onara bir türlü bitiremedi. İshak Paşa sarayının onarılması ve oradan müdürümün pozlar paylaşması dışında ne yazık ki hiçbir şey görmediğimi belirtmek isterim. Allaha şükür ki İshak paşamız var. Yoksa kütüphanesi olmayan ilçeye atanan kütüphane müdürünün durumuna düşecekti Muhsin müdürüm. Savcı başkan Nuhun gemisi deyip duruyor, Muhsin müdürüm de İshak Paşa deyip duruyor. İnşallah bir 20 yıl daha müdürlüğünüz devam ederde İshak Paşa sarayının onarımı ile ilgili sıkıntı yaşamamış oluruz.
Şunuda sormak istiyorum ; Bu işin organizasyonu neden Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfına verildi? Bunun kararını kim veriyor bilemiyorum ama bunun da doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu işin yapılması için AKEV den önce kurulmuş ve amaçları da kalkınma ve eğitim olan bir çok vakıf veya dernek dururken bu iş neden daha yeni kurulmuş olan ve daha 2 yıllık geçmişi olan AKEV e ihale edilmiştir? AKEV vakfı başkanı sayın Gülşah Sayan hanımefendinin Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın eşi olmasından kaynaklı yapıldığını düşünmek gerçekten çok üzücü.
Ağrı ikinci kar festivali,
Eriyen heykeller,
Eriyen hayaller,
İlgisiz figürler,
Yerine getirilemeyen sözler,
Kaçan tren,
Gelmeyen tramvay,
Tutmayan beton asfalt,
Köstebek yuvasına dönen yollar,
Herşeyden son derece memnun işsiz gençlik,
Halk Ekmek Kuyruğunda ki halk,
e-ha Yılmaz Efe - Ağrı