TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, deprem bölgesine yaptığı ziyaret sonrası görüşlerini E Haber Ajansı mikrofonlarına aktardı.
Adana, Hatay, Antep ve Malatya'ya parti kurmaylarimiz ve ilk yardım gorevlilerimizle intikal ettik. Orda insanların durumunu gördüm. Acı çok büyük. Enkaz altinda bekleyen on binlerce vatandaşımız olduğu kanaatindeyiz. AFAD'ın tek başına yeterli olamadığını gözlemledik. Kalan hizmet boşluğunu sivil inisiyatifler doldurmuş durumda. Her taraftan tırlar dolusu yardım gelmiş fakat dağıtım konusunda daha organize olunmalı. 7.8 lik ilk depremden sonra ordunun devreye girmesine izin verilseydi, şimdiki kargaşa olmazdı. Afet sonrası süreç yönetimi daha sistemli koordine edilirdi. Herkes gibi bizim de aklımıza, 99 depreminden sonra toplanan ek vergiler geldi. 37 milyar dolar toplandı ama o meblağın yerine aktarılmadığı aşikar. Devlet depremzedelere daha fazla kaynak aktarmalı. Bununla beraber
tehlike geçti sayılmaz.
Devlet süratle İstanbul'da beklenen muhtemel depreme karşı hazırlık yapmalı. Afet ülkesiyiz. Hatalı kararlar ve eksik idare ülkemizi darlığa, karanlığa ve yokluğa sürükler.
Allah Türkiyeyi korusun.
e-ha - Taner Günay