Avrupa ülkelerinde 10 yıldır havayolu yolcularının haklarını savunarak hizmet veren AirHelp, Türkiye'deki yolculara da hizmet vermeye başlıyor. Türkiye'nin havayolu yolculuğu açısından çok önemli bir hub olduğuna dikkat çeken AirHelp CEO'su Tomasz Pawliszyn, "Havayolu yolcularının kritik durumlarda savunmayı amaçlıyoruz" dedi.
Dünyanın en büyük yolcu hakları şirketi olan ve 2013 yılından bu yana 1,5 milyondan fazla yolcunun rötarlı ve iptal edilen uçuşlarda hak ettikleri tazminatı almalarına sağladı ve milyonlarca yolcuya haklarını anlamaları için destek oldu. AirHelp CEO'su Pawliszyn, "Araştırmalarımıza göre havayolu ile seyahat eden yolcuların yüzde 85'i uçuş haklarından haberdar değil. Bu da birçok yolcunun tazminat hakkını kaçırdığı veya daha azıyla yetindiği anlamına geliyor. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de havayolu yolcularının mağduriyetlerini duyuyoruz. Bu nedenle, Türkiye'deki havayolu yolcularını da geciken uçuşlar, uçuş iptalleri, uçağa kabul edilmeme ve aktarmauçuşlarını kaçırma gibi durumlarla karşılaştıklarında desteklemeye ve haklarını savunmaya hazırız" dedi.
Yolcu hakları için mücadele ediyor
Türk havayolu yolcu hakları kapsamında yolcuların olası mağduriyetlerinde 600 Euro'ya (TL karşılığı)'ya kadar tazminat hakları olduğunu belirten Pawliszyn, şunları söyledi: "Türkçe dahil 18 dilde destek sunuyoruz ve 350 kişiyi aşkın personelimiz arasında havayolu ile seyahat eden yolcu hakları konusunda uzmanlaşmış dünyanın en geniş hukuk ekibi yer alıyor. Türkiye'deki bir havaalanından kalkış yapan tüm uçuşlar ile bir Türk havayolu şirketiyle Türkiye'ye iniş yapan uçuşlarla ilgili sorun yaşayan tüm yolcuların haklarını savunmaya talibiz. Rötar, iptal, overbooking ve kaçırılan aktarma uçuşu gibi uçuşlarda sıklıkla yaşanan aksaklıklarla karşılaştığınızda haklarınızı öğrenmenize ve adil bir şekilde tazminat almanıza destek olabiliriz. Ayrıca bagaj tazminatı gibi konuların yanı sıra havayolu şirketi grevleri ve iflaslar gibi konular hakkında da bilgi ve tavsiyeler sunuyoruz."
AirHelp Hakkında
AirHelp, dünyanın en büyük havayolu yolcu hakları kuruluşudur. AirHelp, kurulduğu 2013 yılından bu yana havayoluyla seyahat edenlere rötarlı ve iptal edilmiş uçuşlardan kaynaklanan tazminatı talep etmelerinde ve ayrıca uçuşa kabul edilmeme duruunda destek vermektedir. Ayrıca, AirHelp havayolu yolcularının haklarını dünya çapında daha da güçlendirmek için yasal ve siyasal adımlar atmaktadır.
AirHelp hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için www.airhelp.com
e-ha