İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV’de yayınlanan ‘Çiğdem Akdemir ile Söz Meclisi” programının konuğu oldu. Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede nelerin yaşandığının, nelerin yapılması gerektiğinin yanında gündeme dair tüm konulara değinerek Çiğdem Akdemir’in sorularını yanıtlayan Meral Akşener’in açıkmalarından satır başları şöyle:

Ben korunmak için elbette dikkat ediyorum. Çünkü bizim konumumuzda olanların hem yaş anlamıyla hem tecrübe anlamıyla hem de bir siyasi partinin genel başkanı şapkamla herkese örnek olmak gibi mecburiyetimiz var. Şu anda bazı yanlış anlaşılmalar var. 60 yaş 65 yaş üzeri insanların risk taşıdığına dair bir kanaat var ve bunların yani 65 yaşından itibaren insanların dışarı çıkması yasaklandı. Onlar Covid 19 ile karşılaştığı zaman ölüm riski ile karşı karşıya insanlar; fakat genç nesil yanlış anladı bunu. Gençler daha hafif atlatabilir diye bir bilgi var ama görüyoruz ki İngiltere'de 22 yaşında, Türkiye'de gördüğümüz kadarıyla 33 yaşında gencecik insanlar da yakalandı bu virüse başka bir hastalığı olmayan gençler için de bir tehdit unsuru. 

Sağlık Bakanı Sayın Koca’nın söylediği ‘herkes kendi bireysel olağanüstü halini ilan etsin’ sözü aslında bunun bir olağanüstü hal olduğu ama yaklaşımın ‘hadi olağanüstü hal demeyelim, sokağa çıkma yasağı da demeyelim; hadi zorunlu karantina diyelim’ olduğu ortada. Bu karantina suresini devletin, devleti yöneten iktidarın ilan etmesi gerektiğini bilim insanları da söylüyor. Bilim kurulunun içinde yer alan bilim insanları da söylüyor. Dün Sayın Koca’da böyle bir cümle sarf ederek o da söylemiş oldu.

Bir şey daha çok dikkatimi çekti. Bilgisayar üzerinden yaptığı bir konuşmada Milli Eğitim Bakanı okulların uzayıp uzamamasının kararını Sayın Erdoğan'a sordu. Şunu dese anlarım ‘İşte biz tatilin devam etmesi gerektiğini bakanlık olarak ilgili arkadaşlarla konuştuk böyle bir kararımız var sizin fikriniz nedir?’ bunu anlarım. ‘Bu konuda emrinizi almak istiyorum, ne diyeceksiniz?’ bu olmaz talimatınızı almak isterim gibi bir ifade vardı bu çok yanlış. 

Tek başlılıktan kaynaklanan bir çok başlılık var. Bakın başka bir şey daha dikkatimi çekiyor Valiler görevlendirilmiş değil İçişleri Bakanlığı habire bir genelge çıkarıyor ama Valiler aktif değil. Şimdi ne yapılması gerekiyor? Sağlık Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Bilim Kurulu’nun kurulmuş olması da olumlu bir harekettir ama bilim kurulunun önerilerini uygulamak zorundasınız aynı zamanda Valilerin başkanlığında o ilgili birimlerin içinden bu konu uzmanları ile bir ekip kurarsınız oradaki tedbirleri de orası alır.

e-Haber Ajansı (e-ha)