Toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Babacan, ülkede siyasetin makul sınırlarından uzaklaştırıldığını kaydederek, Türkiye’nin tek bir akla, dar bir kadroya sığdırılamayacak kadar büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Babacan, ”Partimizdeki değişim ve dinamizmi kurumsallaştırmak için Genel Başkanlık görevini on yıl ile sınırladık”

Babacan, öncelikli hedeflerinin insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını; inanç, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü sağlamak olduğunu söyledi.

Babacan, “Önümüzdeki dönemde ekonomi alanındaki en önemli önceliğimiz, başta gençler ve kadınlarda olmak üzere işsizlik sorunuyla mücadele etmektir” dedi.

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı üstlendiği Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA PARTİSİ) kuruluşu düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. 

Aralarında siyasilerin, STK yöneticilerinin, iş insanlarının ve gazetecilerin de bulunduğu 90 kişilik Kurucular Kurulu’nun tanıtıldığı toplantıya kalabalık bir davetli grubu da hazır bulundu. 

Ali Babacan, toplantıda yaptığı konuşmada Deva Partisi’nin Programını anlattı. 

Konuşmasına, “Evet, hepimizin gönlü biraz buruk, ruhu biraz yaralı. Hayatının baharındaki yiğit evlatlarımızın şehadetine tanıklık etmenin, peş peşe yaşanan depremlerde vatandaşlarımızı kaybetmenin derin hüznü ve üzüntüsü içindeyiz” diyerek başlayan Babacan, “Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağlıyor. Vatandaşlarımız, özellikle de gençlerimiz geleceklerinden kaygılı. İnsan haklarının ihlal edilmesi ve özgürlüklerin kısıtlanması, toplumumuzun nefes almasını zorlaştırıyor. Kadınlarımız kendilerine karşı her türden şiddetin tehdidi altında yaşıyor” dedi.

Türkiye’de hukukun sürekli örselendiğini, adaletin yaralandığını ifade eden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Demokrasimiz zayıf. Halkımız ne kadar haykırsa da sesini duyuramıyor. Ayrıştırıcı, ötekileştirici siyaset dili toplumumuzu sürekli geriyor. Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işlerini kaybetme korkusuyla yaşıyor. İşçimiz, esnafımız, emeklimiz, memurumuz için aile geçindirmek her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Yatırımcımız, sanayicimiz önünü göremiyor, var olma mücadelesi veriyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak hala önümüzde. Çocuklarımızın geleceği en büyük kaygımız. Sağlık sistemi hızla bozulma sinyalleri veriyor. Kentlerimiz hüzünlü. Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın ağır yükünü kaldıramıyor. Toprağımız, ağacımız, suyumuz, soluduğumuz hava, “yeter artık” diye haykırıyor.”

Babacan, ülke insanının son birkaç senedir çok üzüldüğünü, her şeyinin elinden alındığını kaydederek yine de bu toplumun sabrettiğini söyledi.  

“Artık geldik, buradayız. Bu üzüntülerin daha da büyümesine izin vermeyeceğiz. Zaman ümitsizlik zamanı değil. Zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı. Türkiye için demokrasi zamanı geldi, atılım zamanı geldi” diyen Ali Babacan, şöyle devam etti:  

“Artık Türkiye için iyileşme zamanı başladı diyoruz. Derdinize ortak arıyorsanız, biz Devayız. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız, biz Devayız. Artık DEVA zamanı diyoruz. Evet, DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİMİZİN ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, her alanda büyüyen sorunlarımıza en kısa zamanda DEVA olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

e-Haber Ajansı (e-ha)