50 senedir Alman televizyon ekranlarında küçük çocukları sevindiren fare 50 yaşında girdi. İlk bölümleri 1971´de yayınlanan fare´nin kısa çizgi filimleri uzun seneler alman devlet kanalında reklamların arasında yayınlanıyordu. Fare ve dostları fil ve ördek´in hikayeleri Almanya dışında da büyük beğeni toplamıştı. 

Sevilen fare´nin 50. doğum günü münasebetiyle ressamlar İna Mertens ve Steffi Krohmann, Wimmelbuchverlag yayınevinde bir resim albümü hazırladılar. 16 sayfalık albümde fare ve dostları 4 mevsimi yaşıyorlar. Çocuklar için hazırlanan albümde ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinin özellikleri gösteriliyor. Fare ve dostları her mevsime uygun hareket ediyorlar. 

Kitap özellikle küçük çocuklar için çok eğlenceli. Örneğin kitabı iki kişi beraber okuduğunda „arama-bulma“ oyunu oynayarak resimlerdeki şekilleri aramak mümkün. Bu şekilde albümü hem izlemek, hem de oynamak için kullanmak mümkün. Kitabın tek eksiği, arama-bulma oyununu tek başınıza oynayamıyorsunuz, çünkü aranmasını istenilen şekillerin listesi albümde bulunmuyor.

e-Haber Ajansı (e-ha)