Alman milletvekili Helge Lindh, Müslümanları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğini belirtti. 

Geçmişte hem Alman Meclisinde hem sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla müslümanların hakkını savunan Wuppertal Milletvekili Helge Lindh, ırkçılar ve İslam düşmanları tarafından şahsına yapılan tüm saldırılara rağmen müslümanları savunacağını belirtti.  

Helge Lindh, Alman meclisinde rekor sayıda konuşma yaptı ve konuşmaları sosyal medya sitelerinde de rekorlar kırıyor. Lindh konuşmalarında özellikle müslümanları ve yabancıları savunuyor ve ırkçılığa karşı sert tavırlar koyuyor. 

Pazar günü Almanya Milletvekili seçimlerinde tekrar aday olan Lindh, daha önce de samimi bir Ramazan mesajı yayınladıktan ve başörtüsü yasağını eleştirdikten sonra, ırkçılar tarafından hedef tahtasına konulmuştu.  

Bunlarun kendisini etkilemediğini belirten alman siyasetçi, bir açıklamada bulundu: „Tutumlar önemlidir, ancak bu tutumlar sadece sözde kalmamalı, eyleme de ihtiyaç var. Geçtiğimiz yıllarda, kamuoyunda ve Federal Meclis'teki tüm düşmanlıklara karşı net bir tavır aldım. Müslümanlara yönelik nefrete karşı açık, sert ve net sözler sarf ettim. Daha dün bir adam bana ailesine her gün nasıl farklı davranıldığını anlattı. Bu dışlamalar artık bitmeli. Müslümanların artık kendilerini açıklamak ve haklı çıkarmak zorunda kalmamasını sağlamak için her gün savaşıyorum. Irkçı terör örgütü NSU ve Hanau katliamı adına ve müslümanları aşağılayan tüm tartışmalardan dolayı derinden utanıyorum ve üzüntü duyuyorum. İslam düşmanları kazanmamalı. Bu konuda asla susmayacağım."

e-ha