İBB, Osmanlı yadigarı Anadolu Hisarı restorasyonunu da içeren projeleri tamamlayarak Beykoz ve İstanbulluların hizmetine sundu. Projeler için düzenlenen Beykoz Yatırımları Tanıtım Töreni’nde konuşan İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, belediyeden partizanlığı söküp attıklarını belirtti.
Millet ittifakının tek amacının da milleti birleştirmek, buluşturmak olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bugüne kadar bu iktidarın uygulaması şu, bize oy verenler vermeyenler. O partiden olanlar, bu partiden olanlar. Bana oy veren abad olsun, vermeyen bertaraf olsun. Bu akıldan bu milleti, bu milletin evlatlarını bir an önce kurtulmamız lazım” ifadelerini kullandı. “Hiçbir gencimizin ayrışmasını istemiyoruz” diyen İmamoğlu, “Birisi ben yolumu ayırdım diyebilir. Yolu açık olsun. Ama oy verenler beni ilgilendiriyor. Hiçbir genç arkadaşım yolunu bu yoldan ayırmayacak. Gençleri yanımızda istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘300 Günde 300 Proje’ hizmet maratonu kapsamında aynı gündeki üçüncü adresi Beykoz oldu. “Beykoz Yatırımları Tanıtım Töreni” katılan İmamoğlu’nun Beykozlularla buluşması miting havasında geçti. Programa CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ile Millet İttifakı partilerinin İstanbul İl yönetiminden temsilciler katıldı.
“BU GÜZEL DUALARLA BEN YOLA ÇIKTIM”
Konuşmasına başında “Ekrem, seni doğuran ana bin yaşasın” dövizine okuyan İmamoğlu, “Bu güzel dualarla ben yola çıktım İstanbul'da. Bu güzel annelerin, ablaların, hanımefendilerin dualarını hiç unutmayacağım. Onlar burada ve benimle beraber iyi ki varsınız. Tertemiz dualarını alıyorum. Kendimi güçlü hissediyorum. Hani bazen ‘hiç yorulmuyor musun ‘diyorlar. Vallahi yorulmuyorum. Çünkü sizin sevginiz beni besliyor. Bir de dualarınız. Ne olur duadan vazgeçmeyin. Oy vermeyene deyin ki; Ekrem İmamoğlu oy vermesen de duanı istiyor diyor. Ben duaya razıyım” ifadelerini kullandı.
“ANADOLU HİSARI’NI ÇOK SEVECEKSİNİZ”
İlçeye yapılan yatırımları, kazandırılan eserleri ilgili sıralayan İmamoğlu, “Anadolu Hisarı, 18. yüzyıldan itibaren fiilen kullanım dışı kalmış. 19. yüzyıldan sonra da biraz kaderine terk edilmiş. Her ne kadar onarım çalışmaları geçirse de çok istenilen seviyede olmamış. Onun için bugün o açılışını yaptığımız restorasyondan, keyif duyacaksınız, keyif alacaksınız. Bu ata yadigarını, bizden sonraki nesillere aktarmak ve özellikle bizim asli görevlerimizden birisi olan bu konuyu hızlı ele alıp bu süreci başarmak beni çok mutlu etti. Buna sadık kalmak beni çok mutlu. Beykoz'a da yakıştı.
VALLAHİ SÖKTÜK ATTIK
İmamoğlu’nun konuşmasının devamında öne çıkan başlıklar şöyle oldu:
“İstanbul'da birinci sıra neyi bitirdik? Bakın, söyleyeyim size, partizanlığı bitirdik. Demiştim ki; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her noktasında partizanlığı söküp atacağız. Vallahi de söktük, attık, billahi de söktük attık. Hiçbir insana, hiçbir insana farklı bir muamele yapmadık. Bugün Millet İttifakı'nın çıktığı bu yol tam da be biliyor musunuz? Bu memleketin insanlarını birleştirme yolu. Birleştirme ve birlikte hareket etme yolu.”
“ÜLKENİN NİMETLERİ BU MİLLETE YETER”
Millet ittifakının tek amacı var. Bu milleti birleştirmek, buluşturmak. Aynı masada konuşmalarını sağlamak. Dostça kardeşçe buluşabilmelerini sağlamak. Bugüne kadar bu iktidarın uygulaması şu, bize oy verenler vermeyen. O partiden olanlar bu partiden olanlar. Bana oy veren abad olsun, vermeyen bertaraf olsun. Bu akıldan bu milleti, bu milletin evlatlarını bir an önce kurtulmamız lazım. Bunu yaptığımız taktirde önümüzde Allah şahittir ki; hiçbir engelimiz yoktur. Bakın bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, adil paylaşımı bu milletin, bu memleketin nimeti bu millete yeter. Bize başka bir şeye ihtiyaç yok. Hem İstanbul'un nimeti, hem bu ülkenin nimetleri bu millete yeter.”
BİRAZ AR ETMESE KEMENÇEYİ DE KENDİ ÇALACAK
“Dün Giresun'daydım. Aynen şunu söyledim. Burada da Karadenizli hemşerilerim çok. Dedim ki birisi çıkmış diyor ki; horonu tek başına oynayacak. Ya horon tek başına oynanır mı? Oynanmaz. Diyor ki bu akıl, bana ekip lazım değil. Ben her şeyi bilirim. Nasıl oynanacağını da bilirim hatta biraz ar etmese kemençeyi de kendi çalacak. Hem kemençeyi çal, hem horon oyna. O işten bir şey çıkmaz. Ya biz de diyoruz ki; Millet İttifakı olarak ekibimiz çok güzel. Evet biz kalabalığız. Evet biz farklı görüşlerdeyiz. Ama milletin bekası için aynı yolda yürüyoruz. O halka bize yetmez. Halkayı genişleteceğiz. Burada ne kadar insan varsa onları da halkaya ekleyeceğiz. Diyoruz ki hep beraber horon oynayacağız.”
“GENÇLERİ YANIMIZDA İSTİYORUZ”
“13. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki liderliği, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendinin yüksek iş birliği ile attıkları temel İstanbul'u bize kazandırdı. Şimdi bu millete daha güçlü bir birliktelik, altı siyasi partinin bir araya geldiği birliktelik, Türkiye'yi kazandıracak. Bu ittifak benim partim iktidara gelecek demiyor. Bu iktidar millet iktidara gelecek diyor, 86 milyon insan… Hiçbir gencimizin ayrışmasını istemiyoruz. Bakın birisi ben yolumu ayırdım diyebilir. Yolu açık olsun. Ama oy verenler beni ilgilendiriyor. Hiçbir genç arkadaşım yolunu bu yoldan ayırmayacak. Gençleri yanımızda istiyoruz.
Konuşmasının ardından Programa CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ile Millet İttifakı partilerinin İstanbul İl yönetiminden temsilcileri sahneye davet eden İmamoğlu, “Burada her görüşten insanımız var. Deneyim var, ekip var, ortak akıl var. İnşallah ülkemizi hak, hukuk, adalet ve demokrasiyle buluşturacağız” dedi.
BEYKOZ’A DEV PROJELER
Yıldırım Bayezid tarafından inşa ettirilen Anadolu Hisarı Kalesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anadolu Hisarı Müzesi, açık ve kapalı sergi alanları ile İstanbul’a kazandırıldı. Binlerce kişiyi ilgilendiren Çubuklu Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de başlatıldı. İSKİ, Göksu ve Küçüksu Dereleri Can Suyu Projesi’ni hayata geçirilirken Beykozlu üreticilere fide, malç naylonu ve gübre desteği sağlandı. Balıkçılara tekne bakım malzemesi dağıtımı yapılırken, Beykoz Enstitü İstanbul İSMEK ve Kavacık Bölgesel İstihdam Ofisi’nde çalışmalar da son sürat ilerliyor.”
e-ha