Gelişen teknolojiler sayesinde araştırma dünyasında öne çıkan online anketlerin daha fazla kişiyle, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılmasını sağlayan havucum.com'un Anneler Günü özelinde yaptığı online araştırma sonuçlarına göre, en çok tercih edilen hediye grubu küçük ev aletleri ve kıyafet olurken; hediye için ortalama 50 ila 300 TL arası harcanıyor. 

Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan havucum.com, Anneler Günü'yle ilgili gerçekleştirdiği araştırmasının bulgularını yayınladı. Yüzde 66'sı kadın, yüzde 34'ü erkek katılımcılardan oluşan anket sonuçlarına göre, Anneler Günü hediyesi için en çok tercih edilen kategoriler yüzde 41 ile “küçük ev aletleri” ve yüzde 27 ile “kıyafet” oldu. Bu kategorileri yüzde 15 ile çiçek, yüzde 14 ile takı ve yüzde 3 ile kozmetik takip ediyor. 

Kadın ve erkek katılımcıların tercihleri incelendiğinde ise kadın katılımcıların yüzde 32'sinin “küçük ev aletleri, yüzde 30'unun “kıyafet”, erkek katılımcıların ise yüzde 50'sinin “küçük ev aletleri” almayı tercih ettiği görülüyor.

Yaş ortalaması 30 yaş ve üzerine çıktıkça hediye olarak “küçük ev aleti” ve “takı” tercihinde artış yaşanırken; 18-25 yaş grubu ise daha çok “kıyafet” ve “çiçek” almayı tercih ediyor.

Hediye tutarı 50 ila 300 TL arasında

Araştırma sonuçlarına göre katılımcılar, hediye için ortalama 50 ila 300 TL arası bir bütçe ayırıyor. Erkekler kadınlara oranla daha pahalı hediyeler almayı tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 63'ü hediyelerini bir hafta önceden alırken, hediye almayı son dakikaya bırakanlarda ise erkeklerin oranı daha yüksek.

Annelerin kendilerine alınmasını en çok istediği hediyelerin başında ise “takı” ve “küçük ev aletleri” geliyor. 

havucum.com hakkında

Temeli 2018'de atılan, faaliyetlerine de 2019'da başlayan havucum.com, teknoloji ve araştırma alanında 10 yıldan fazla uzmanlığı bulunan olan dört kişi tarafından kurulmuştur. Platformuna kayıtlı 150.000'den fazla üyesi bulunan havucum.com, gelişen teknolojiler sayesinde araştırma dünyasında öne çıkan online anketlerin daha fazla kişiyle, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılmasını sağlamaktadır. Platforma ücretsiz üye olabilen kişiler, bu anketler sayesinde ek kazanç elde edebilmektedir. Genç ve dinamik yapısıyla pazarın ihtiyaçlarını, elinde bulundurduğu araştırma ve teknoloji gücüyle harmanlayarak pazara yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen havucum.com'un DIN EN ISO 20252:2019 ve DIN EN ISO 9001:2015 yönetim sistem sertifikaları bulunmaktadır.

e-Haber Ajansı (e-ha)