Balık tezgahlarında Türk somonu bolluğu yaşanıyor. Kilosu 300 liraya kadar çıkan, Türk somunu 120 liraya düştü. Bugün balık bayramı var diyen yarım asırlık balıkçı, Balıkçı Kenan Balcı, "Hamsiden ucuz Türk somonu satıyoruz" dedi.
Balıkta tezgahlar Türk somonu ile doldu. Kilosu 300 lira olan Türk somonu bolluk nedeniyle 120 liradan satılmaya başladı. En önemli besin kaynaklarından biri olan balıkta fiyatlar düşünce vatandaşın da yüzü güldü.
TÜRK SOMONU 120 LİRA
Ramazan bereketiyle geldi diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, "Tezgahlarda bugün balık bayramı var. Oyumuzu kullandık işimizin başına geçtik. Türk somonunun kilosunu 300 liradan 120 liraya düşürdük. Kılçıksız. Özellikle çocuklar ve yaşlılarımız için en önemli besin kaynağı. Halkımız bol bol balık yesin diye bugünü bayram ilan ettik. Beylikdüzü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri'nde müşterilerimizi bekliyoruz" ifadesini kullandı.
PALAMUT FİYATLARI DA DİBE İNDİ
Sadece Türk somonu değil, palamutun da fiyatının düştüğünü belirten Balcı, "100-150 lira arası palamutları satışa sunuyoruz. Oda hamsiden ucuz. Omega 3 kaynağı. Vatandaşlarımıza en az haftada iki gün balık yemelerini tavsiye ediyorum. Fiyatlarda ucuzladı. Bol bol balık tükensinler" dedi.
İFTARDA BALIK ÖNERİSİ
Balık her derde deva diyen Balcı, "Ramazan ayındayız. İftarda balık yenilmesini öneriyorum. Çünkü balık, sindirimi kolay. Şişkinlik yapmıyor. Vücudumuzu yormuyor. Besin değeri de çok yüksek. Balık yediğimiz zaman vücudumuzun direncini de arttırmış oluyoruz. Sağlık için balık yemeliyiz. Zaten balığın faydasını saymakla bitiremeyiz" diye konuştu.e-ha
e-ha