İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen depremzedeler için bağışta bulundu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için Balıkçı Kenan Balcı bağışta bulundu. Yerel Basın Birliği üyeleri ile birlikte bağış yapan Balcı: "Afeti unutmayacağız. Unutturmayacağız" dedi.
Yarım asırdır İstanbul'da balıkçılık yapan Balıkçı Kenan Balcı depremlerden etkilenen depremzedeleri unutmadı. Depremzedelere destekte bulunan Balcı: "Yerel Basın Birliği üyeleri ile birlikte bugün gündemimiz afetzedelerdi. Afeti unutmayacağız. Unutturmayacağız. Afetzede kardeşlerimize destek olmak için bir karar aldık. Bankanın önünde kuyruğa girdik. Biz daha önce bu görevi yapmıştık. Yine unutmadığımızı, unutmadığımızı hatırlatmak için yine aynı görevi yaptık. Depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Onlar için elimizden gelen desteği yapmaya hazırız" diye konuştu.
Afet durumlarının üzülecek bir durum olduğunun altını çizen Balcı: "Afet kötü bir durum. Oradaki vatandaşlarımızın başlarına geldi. Onlar üzülmesinler böyle yürekli kardeşlerimiz, böyle Türkiye'nin güzel insanları, herkes onların yanındadır. Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için herkesten destek istiyorum. Bir olur. Bir olur. Bir, bir çoğalırız. Elimizden geldiği kadar tüm vatandaşlarımızın destek olmasını rica ediyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz. Yaralarımızı birlikte sararız. Birlik olursak aşamayacağımız hiç bir şey yok" ifadesini kullandı.
Ülke olarak Kahramanmaraş depreminde büyük bir sarsıntı yaşadık diyen Balcı: "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Depremin üzerinden bir sene geçti. Orada ki vatandaşlarımız eski günlerine dönene kadar onlara destek vermeliyiz. Gazeteci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte bu desteği gerçekleştirdik. Bir depremzedemize ufacık faydamız olduysa ne mutlu bize. Şunu bilsinler ki biz her zaman onların yanında olacağız. Onlara her zaman destek vereceğiz" dedi.
e-ha