Bandırma Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel bireyler ve aileleri için kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdi. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimini kucaklayan Bandırma Belediyesi ön yargının en büyük engel olduğunun bilincinde olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Eşit vatandaşlık ilkesine göre hareket eden Bandırma Belediyesi, pozitif ayrımcılığı da kabul ederek, toplumda ayrımcılığa uğrayan, bu sebeple bazı haklara erişemeyen ya da kısıtlı erişen grupların lehine politikalar ve stratejiler geliştiriyor.
Göreve geldiği ilk günden bugüne, gerçekleştirilen projelerde özel bireyli vatandaşların yaşam standartlarını arttırmayı hedefleyen Bandırma Belediyesi sağladığı danışmanlık hizmeti ile özel bireylerin ve ailelerinin ihtiyaç duydukları destek ve sosyal yardımlara sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını da sağlamaya devam ediyor. Medikal malzeme, akülü sandalye, tekerlekli sandalye ve walker yürüteç gibi ürünlerin kazandırılması ile sosyal hayata katılımı arttırılıyor.
Sağlık hizmetlerinin de aksamaması için ulaşım desteği de sağlanırken yaşanılan sağlık kaybı nedeni ile kendi yemeğini yapamayan, kendi hane temizliğini gerçekleştiremeyen vatandaşların gereksinimleri ihtiyaçları doğrultusun da Bandırma Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi'nde bünyesinde dezavantajlı grupta yer alan özel bireyler için çeşitli kurs programları yapılıyor.
"Engelli bireylerin toplumdan beklentisi saygı, koşulsuz kabul ve sevgidir"
Bandırma Belediyesi sanatın iyileştirici gücüne inanarak Engelli Hizmet Birimi içerisinde sanat atölyesini de özel bireyler için faaliyete geçirdi.
Tatlısu mevkiinde "Engelsiz Yaşam Kampı" projesini de söz verdiği gibi yerine getiren Bandırma Belediyesi ülkemize örnek teşkil eden bir çalışma yaptı. Özel bireylerin kullanımına uygun olarak hazırlanan 10 adet bungalov ev, sosyal kullanım alanları, restoran ve kafe alanları oluşturdu. Bu proje kapsamında toplamda 855 özel bireyler aileleri ile birlikte 3'er günlük periyotlar halinde her şey dahil konsepti ile misafir edildi.
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun görme engelli vatandaşlar çin Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile yaparak "Sesli Kitap Kütüphanesi" projesini kısa sürede tamamlayıp Belediye'nin resmi internet sitesine yükleneceğinin de müjdesini verdi.
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konuşmalarında:
Zihinsel ve fiziksel farklılıkların aramızda engel oluşturmayacağı inancı ile bizler, sadece 3 Aralık'ta değil her zaman özel bireylerimizin yanındayız ve biliyoruz ki engelli bireylerin sosyal yaşamdaki varlıklarıyla toplumumu daha da güçlenecek. Toplumsal empati ve dayanışma iğle tüm engelleri aşıp engelsiz bir yaşam inşa edebilmeyi ümit ediyoruz ve bu anlamda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Özel bireylerimizin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel hayata sorunsuzca katılımının sağlanmasını temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü anlamlı kılan tüm bireylerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
e-ha