BTP lideri Hüseyin Baş’tan AKP iktidarına ve Fatih Erbakan’a ‘İsrail ile anlaşma’ hatırlatması.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul İl Başkanlığı iftar programı düzenledi.
Bayrampaşa’da verilen iftara BTP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı. İftarın onur konuğu ise BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tı.
İftarın ardından partililere hitap eden BTP lideri seçim gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Filistin konusunun seçim malzemesi yapılmasına tepki…
İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden katliamlarına dikkat çeken ve bu konuda iktidarın tavrını eleştiren BTP lideri, Filistin konusunun seçim malzemesi olarak kullanılmasını eleştirdi.
Konuşmasında isim vermeden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın iktidarı Filistin üzerinden eleştirmesine dikkat çeken BTP lideri, hem Fatih Erbakan’a hem de iktidara Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığı döneminde İsrail ile yapılan anlaşmaları hatırlattı.
Hüseyin Baş şunları söyledi;
Erbakan döneminde İsrail ile yapılan anlaşmalar
“Şimdi bir tanesi çıktı, iktidarın oylarını bölüyormuş! Bütün siyasetini Filistin'in üzerine inşa etti. Hatta son günlerde çok popüler oldu, bir bilgi vermiş ve demiş ki; Mescid-i Aksa'nın etrafına dolandırılan dikenli tel Türkiye'den gidiyor. Yani ‘bu hükümet İsrail ile işbirliği içinde’ demek istiyor. Dolayısıyla hükümetin eli ayağı bir birine dolandı, ‘biz ne cevap vereceğiz şimdi’ diye.
Vereceğiniz cevap belli; ‘senin baban değil miydi İsrail ile 20 tane gizli anlaşma yapan’ diyeceksiniz. Diyeceksiniz ki 'senin baban değil miydi İsrail ile askeri anlaşma yapan, İsrail ile istihbarat anlaşması yapan, İsrail ile su anlaşması yapan.
Bu anlaşmalara 'tabu yıkan anlaşmalar' diyen senin baban değil miydi? Bunu diyecek hükümet ama diyemiyor. Niye? Çünkü kendileri de o babanın evladı. Yani şunu bilin arkadaşlar, siyaset ne yazık ki sahteleşti.”
e-ha