Aralarında çocukların, kadınların ve dezavantajlı grupların da yer aldığı kağıt toplayıcılarının, günümüz modern yaşantısındaki sıkışmışlığını gözler önüne seren “Avcılar & Toplayıcılar” belgeselinin kurgusu tamamlandı.
Belgesel; Amerika, Hindistan, Yeni Zelanda dijital platformlarında Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.
Yönetmen koltuğunda oturan Ebru Cengiz Ergen “Bu belgeselin senaryosunu insanın insanı ezdiği bozuk toplum hiyerarşisi yazdı. İnsanoğlunun kendi egosundan yarattığı kibir putu yazdı.” ifadesiyle görmezden gelinen bir kesimi uluslararası platformda gündeme getireceğini ifade ediyor.
Genç Yönetmenden Çağrı
İlk yönetmenlik deneyimiyle belgesel dünyasına giren senarist Ebru Cengiz Ergen  şu açıklamayı yaptı.
“Çok çalıştık, çok bekledik, çok badire atlattık. Kooperatif Başkanı Naif Çiçek, Genel Sekreter Mahmut Ersan, Koordinatör Harun Kocaboğa, yapımcılarım Taner Günay ve Yusuf İpek ve bütün filmlerimin müziklerini gözü kapalı emanet ettiğim değerli söz yazarı/ besteci / aranjör/ Ömercan Özüaydın olmasa bunu başaramazdım. Belgeselimiz gelecek ay yurt dışı dijitallerde ingilizce altyazıyla vizyona girecek ama biz ülkemizdeki herkesin sokaktaki insanla empati yapabilmesi için Youtube üzerinden yayınlayacağız. Birbirimizi anlamak, anlaşmak ve birleşmek için  Avcılar & Toplayıcılar’da buluşalım.”
e-ha