Ahmet Nur Çebi: “Amatör sporlara verilen destek maddi olduğu kadar manevi açıdan da çok değerli. Biliyorsunuz, toplumumuzda, çocuklarımıza, gençlerimize dokunmak, onlara yatırım yapmak, onların geleceklerine büyük katkı sunuyor. Burada sizlere tanıtacağımız sponsor firmalar ve elbette onların sahipleri, yöneticileri gerçekten hiçbir şey beklemeden candan gönülden yapıyorlar bu desteği. Destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Son çıkan spor yasası artık her şeyi değiştirdi. Yeni yasa ile birlikte, örneğin futboldaki gelirinizden amatör branşlara aktarmanız suç; yasa bunun önünü kesiyor. Amatör branşlar kendi bütçelerini kendileri oluşturmak durumundalar ve biz de bu yola koyulduk. Ülkemizde ilk defa amatör branşlara bu kadar desteğin alındığını da tüm camiamızın bilmesini isterim.”
120 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü ve Avrupa’nın da ender kulüplerinden birisi olan Beşiktaş JK, amatör branşları ve ülkemiz sporu için önemli bir atılımı başlattı. 28 sponsor firmadan, amatör branşlar için 100 milyon TL’lik bir kaynak yaratıldı.
BJK amatör branşları için yapılan sponsorluk anlaşmalarının lansmanı; BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sponsorların yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla Vodafone Park’ta gerçekleştirildi.
Ahmet Nur Çebi: “Yapılan bir sponsorluk değildir; toplumsal hizmettir, gönül hizmetidir…”
BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi, lansmanda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle bir Beşiktaş taraftarı, sonra Beşiktaş yöneticisi ve en sonunda da Beşiktaş Başkanı olarak, camiamız için kurduğum en büyük hayallerimden birisinde çok önemli bir adım attık. Biliyorsunuz, amatör spor branşları, hem özellikle gençlerimizin beden ve ruh sağlığı için paha biçilmez alanlardır hem de uluslararası arenada ülkemize saygınlık kazandıran branşlardır ama yine bildiğiniz gibi maalesef gelir getiren alanlar değillerdir. Bugün aramızda bizim için gerçekten kahraman olan Beşiktaş dostları var… Gün onları tanıtma ve onurlandırma günü. Bu yol arkadaşlarımız, profesyonel futboldaki gibi bir sponsorluk kazancını elde edemeyeceklerini bilmelerine rağmen sorumluluk alarak amatör branşlarımıza destek olan 28 sponsor firmanın değerli yöneticileridir. Bu gerçek bir yol arkadaşlığıdır. Bu dostlarımızın verdiği destekle 100 milyon TL’lik bir kaynak yarattık ve bu adım; çok daha büyük bir hamlenin ilk adımıdır. Gerisi gelecek. Camiamızın değerli iş insanlarına, iş dünyamızın güzide temsilcilerine sesleniyorum. Türk sporu sizler sayesinde dünya ile daha fazla rekabet etme şansına kavuşacak. Örneğin geçenlerde kulübümüzün değerli sporcusu, milli güreşçimiz Nesrin Baş, dünya şampiyonu oldu. Farklı spor dallarında başarılı sonuçlar alıyoruz. İnanmak elbette çok önemli ama inançla birlikte kaynak da gerekiyor. Yakın zaman önce “Kick Boks” ve “Tekvando” olmak üzere 2 yeni branş açtık örneğin. Türk sporu için sorumluluk almaya devam ediyoruz. Aramızda bulunan ve bizim gönlümüzde kahraman olan bu gönül insanlarına bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.
Göreve geldiğimizden bu yana amatör branşlarımızın yüklerini taşımaya çalıştık. Kabul edilen son spor yasasına göre amatör branşlara futboldan aktarım yapamıyorsunuz. Amatör branşlarımız için camiamıza çağrıda bulunduk ve bu çağrımız çok büyük bir karşılık buldu. Bu denli büyük bir desteği ilk kez yaşıyoruz. Umarım bu başlangıç, gelecek yıllara etki edecek ve amatör branşlarımıza destek katlanarak devam edecektir. Beşiktaşımıza destek olmak isteyen derneklerimizin başkan ve yöneticilerine de kapılarımız sonuna kadar açık.
Basketbol, amatör mü, profesyonel mi belli olmayan bir branş. Gelirler neredeyse sıfıra yakın. Skor anlamında kötü giden bir süreç var. Bazı şeyleri başarmak için acı çekmeye katlanmak lazım. Rakiplerimizin önemli sponsorları var ya da güçlü şirketlerin takımları olarak mücadele ediyorlar. Biz camiamızın desteğiyle onlarla mücadele edebiliriz. Önce salonumuzu ağzına kadar doldurmalıyız. Saha sonuçları çabucak düzelir. Bandırma’dan aldığımız oyunculardan NBA’ye, yüksek bedellerle başka kulüplere giden oyuncularımız oldu. Arkada daha on dört sporcumuz var. Bu gençlerimizin kıymetleri zamanla ortaya çıkacak. Günlük ve anlık mutluluklar için değil, Beşiktaş’ın geleceği için buradayız. Beşiktaş gelecekte dimdik ayakta kalacak.
Serencebey ismi Beşiktaşımız için çok değerlidir. Bununla birlikte, bir dernek olarak sponsor olmalarının yeri de ayrıdır. Birlik beraberlik yılı ilan ettiğimiz bu yılda, bu çabamızı her ne kadar bazı muhalefet odakları sevmese de, biz yolumuza devam ediyoruz. Serencebey Derneği’nin diğer derneklerimize de örnek olmasını diliyor ve bekliyoruz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemlerinin 100 yıl geçse de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sporcunun başarılı ve sağlıklı olması kadar eğitimli de olması önemlidir. Bazı amatör branş sporcularının aileleri, sporcu olarak yetişsin, genel eğitim önemli değil gözüyle bakıyor ama bu çok yanlış. Bu nedenle Seyit Ateş Okulları’na bu anlamda canı gönülden teşekkür ediyorum.”
PAYİDAR 1903 PROJESİ
Ahmet Nur Çebi toplantıda ayrıca, Cumhuriyetimizin 100. ve Beşiktaş’ın 120. yılı anısına tasarlanan “Payidar 1903” isimli özel bir Anma Koleksiyonu’nu da kısaca tanıttı. Bunun bir dayanışma projesi olduğunu özellikle vurgulayan Çebi; “Yıllarca saklayacağınız ve sergileyeceğiniz el yapımı bir sanat eseri bu. Kulübümüzün ve elbette asaletin sembolü Kartal Heykeli ana figürlü ve sadece 1903 adet üretilecek bu özel koleksiyon; ülkemizin önemli mücevher üstatları tarafından, 1530 gr 925 ayar gümüş, 22 ayar altın kaplama şeklinde tamamen el yapımı olarak tasarlandı. Ayrıca, “Payidar 1903”ün, 1881 numaralı koleksiyonu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına Beşiktaş JK Müzesi’nde özel kaidesinde sergilenecek ve bu kaidede Payidar 1903 Koleksiyonu’na teveccüh gösteren kişi ve kurumların isimleri ve sayı numaraları; izinleri doğrultusunda nakşedilecek. Payidar 1903 Koleksiyonu’nun tüm gelirleri amatör branşlara harcanacaktır. İçinden geçtiğimiz günler, her zamankinden fazla camiamıza, gençlerimize, amatör branşlara destek olma zamanıdır” dedi.
BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin konuşmasının ardından sponsorlardan; Nov Yapı adına Selahattin Solmaz; Leke Filo adına Serkan Leke; Outdoor Factory adına Derya Balcı; Beşiktaş Denizcilik adına Özcan Altunbulak, Seyit Ateş Okulları adına Burak Tahir Ateş ve Serencebey Derneği adına Tolga Bayık söz aldılar.
AMATÖR BRANŞLARA DESTEK VEREN FİRMALAR
Beşiktaş JK amatör branşlarını destekleyen firmalar şöyle: Kadın futbolunda Vodafone, BEKO, Adidas, Kozmevit, GREE Klima, Pegasus, Europcar Birleşik Ödeme; erkek basketbolda Emlakjet, GKN Kargo, Leke Filo, Nov Yapı; Futbol Akademi’de Artaş Grup, Honda, Europcar, Scoutium, Cummins; erkek hentbolda Yurtbay Seramik, Aygaz, HDI Sigorta, Aysu Yapı; erkek voleybolda Ceylan İnşaat ve Kozmevit; bedensel engelliler branşında Baba Yapı; jimnastikte Grandi Gayrimenkul; atletizmde Outdoor Factory; kürekte Beşiktaş Shipping; boksta Serencebey Beşiktaşlılar Derneği; masa tenisinde Nov Yapı; altyapı ve eğitim alanında Seyit Ateş Spor Okulları; Nevzat Demir tesislerinde ise Fıratpen…
Lansman, amatör branşlarımıza sponsor olan firmaların yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin konuşmaları sonrası gerçekleştirilen plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
e-ha