Beyaz traverten, son yılların trend doğal taşlarından biridir. Yeraltında bulunan sıcak su kaynaklarında kalsiyum karbonat birleşimi ile travertenler oluşur. Traverten kayaçları farklı renklerde oluşabilir. Bunun nedeni ise içindeki minerallerin oranıdır. Dünyanın en güzel ve dikkat çekici beyaz travertenleri Türkiye Pamukkale’de bulunur. Doğanın içinden gelen bu kayaçlar yıllara meydan okur. Adeta zamanı durduran traverten kullanıldığı yapıların değerinin artmasını sağlar. Dekorasyonun nostaljik ve doğal görünmesini sağlar. Mermer ve granit gibi çok sert bir yapısı bulunmaz. Yarı sert yapılı olan travertenin işlenmesi kolaydır. Gözenekli yapısı ile dikkat çeken beyaz traverten bakteri, virüs barındırmaz ve temizliği kolaydır. 

Beyaz Traverten Nerelerde Kullanılır?

Beyaz, asil görünümü dolayısıyla modası hiç geçmeyen renklerden biridir. Aynı zamanda beyaz renk, dar mekanların daha geniş ve ferah görünmesini sağlar. Titiz kadınların tercihi olan beyaz renk hijyeni yansıtır. Beyaz traverten mermer nerelerde kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilebilir:

•Bina dış ve iç cepheleri

•Zemin kaplamaları

•Lavabo, küvet, hamam kurnası, duş teknesi

•Biblo ve süs eşyaları

•Masa, sehpa

•Bahçe, park gibi alanlarda yürüyüş yolu

•Süs havuzları

•Havuz başı yürüyüş yolları 

Beyaz Traverten Fiyatları 

Beyaz traverten, mimarların projelerinde çok fazla kullanmayı tercih ettiği doğal taşlar arasında yer alır. Hafif olan traverten taşı binalara yük getirmez ve binanın estetik ve şık görünmesini sağlar. Traverten fiyatlarının belirlenmesinde taşın özellikleri, rengi, kalınlığı ve ebatları etkili olmaktadır. Ayrıca traverten mermerler beyaz ile sınırlı değildir, oldukça fazla çeşide sahiptir. Gri, krem, sarı, bej, noche, kahverengi gibi çok sayıda traverten çeşitleri görmek mümkündür. DH Marble firmasının web sitesini ziyaret ederek beyaz traverten fiyatları ile ilgili bilgi ve teklif alabilirsiniz. Firmanın kendi ocaklarından çıkarttığı kaliteli travertenleri kullanarak binalarınızın değerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Beyaz traverten hakkında merak ettikleriniz bilgileri firmadan alabilirsiniz.