Türkiye’nin genç yeteneklerini hayatlarının en verimli zamanlarında pratik bir keşif süreciyle hayata hazırlamayı hedefleyen Bodrum StartUp Talent University Yetenek Topluluğu, Bodrum Belediyesi ile ‘Dinamik Yetenek Kampüsü’ başlığı altında işbirliği sözleşmesi yaptı. Genç yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla yapılacak projelerde Bodrum Belediyesi’nin bina, işletme ve yerleşkelerinin kampüs şeklinde kullanılmasını öngören sözleşmeye göre Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumu ‘Dinamik Yetenek Kampüsü’ sertifikasıyla belgelendirilecek ve gençlerin yetenek keşfine sunulacak.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Başlangıç düzeyinde yetenekli gençlerin sadece teorik değil yoğun bir pratik keşif süreciyle iş hayatına hazırlamak için çalışmalar yapılmasını çok önemsiyoruz. Aksiyon alan, gençlik eksenli bir proje olan Bodrum StartUp Yetenek Topluluğunu kutluyorum. Hayata atılma yolunda teorik eğitimlerle donatılan gençlerin, pratik bir başlangıç edinmesi, bu doğrultuda nitelik ve tecrübelerle donatılması amacıyla belediyemizin mekanlarının onlara ‘Dinamik Yetenek Kampüsü’ çalışmasıyla sunulması önemlidir. Gençlerimiz için yeteneklerini keşfetme olanağı sunarak başarı yolunu açan projelere destek olmayı her zaman önemsiyoruz" dedi.
StartUp Talent University Yetenek Topluluğu Proje Yöneticisi Süleyman Doğan ise, “‘Hayata Başla’ mottosuyla projenin ilk fikir sürecinin başladığına vurgu yaparak, “Bodrum’da gençlerin topluluğumuz içinde stajlara aktif katılımı ile yeni bir boyut kazanan StartUp University Yetenek Topluluğu, uygulama süreçlerinde sektörün merkezinde dinamik bir kampüs olma özelliğini taşıyan yenilikçi projeleri bünyesine katarak devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
StartUp Yetenek Topluluğu’nun örgün öğretimde yeni nesillerin bilgisel donanımlarının pratikte, gerçek hayatla realizasyon sürecini organize eden bir atılımın başlangıcı olduğunu vurgulayan Doğan, Bodrum StartUp Talent University Yetenek Topluluğu’nun farklı yaklaşımı ve organizasyonuyla dikkat çekmeyi amaçladığını vurguladı.
Doğan; “Misyonumuz, gençlik yıllarında başlayan, hayata hazırlanma koşusunda; başlangıç aşamasındaki bireyler için yetenek eksenli en verimli-dinamik uygulamalı projelerle nitelik ve tecrübe odaklı deneyim süreçlerini başarıyla yönetmek, onlara mentörlük yapmak. Aynı zamanda Bodrum’daki yetenekli ve nitelikli gençleri keşfetmektir" diyerek sözlerini tamamladı.
e-ha