Türkiye’nin genç yeteneklerini hayatlarının en verimli zamanlarında pratik bir eğitim süreciyle hayata hazırlamayı hedefleyen StartUp Talent University Topluluğu çalışmalarına başladı.
Başlangıç düzeyinde yetenekli gençlerin sadece teorik değil yoğun bir pratik eğitim süreciyle iş hayatına hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını açıklayan StartUp Talent University Topluluğu Proje Yöneticisi Süleyman Doğan, “‘Hayata Başla’ mottosuyla Teknoloji ve Turizm Sektörleri kapsamında aksiyon alan, gençlik eksenli bir proje olan StartUp Yetenek Topluluğu; hayata atılma yolunda teorik eğitimlerle donatılan gençlerin, pratik bir başlangıç edinmesi, bu doğrultuda nitelik ve tecrübelerle donatılması amacıyla başlatılmıştır.”dedi.
Projenin ilk fikir sürecini anlatan Doğan, “Bodrum’da Turizm sektöründe Yurt İçi Kültür Turları düzenleyen, girişimci yapısıyla bilinen, Online Travel Bodrum markasını ve şirketini devir alma ile başlayan serüvenimiz, şirketin dijitalleşmesi ve gençlerin aktif katılımı ile yeni bir boyut kazanmış ve Atlas Travel Global markası ile devam etmektedir. StartUp Yetenek Topluluğu’nun uygulama süreçlerinde sektörün merkezinde dinamik bir kampüs özelliğini taşıyan, Bodrum’un ilk teknoloji ve bilişim markası olan AdaDigital markasını da bünyesine katarak devam etmiştir” ifadelerini kullandı.
StartUp Yetenek Topluluğu’nun örgün öğretimde yeni nesillerin bilgisel donanımlarının pratikte, gerçek hayatla realizasyon sürecini organize eden bir atılımın başlangıcı olduğunu vurgulayan Doğan, StartUp Talent University Topluluğu’nun farklı eğitim yaklaşımı ve organizasyonuyla dikkat çekmeyi amaçlamaktadığını vurguladı.
StartUp Yetenek Topluluğu’nun uygulama süreçlerinde sektörün merkezinde dinamik bir kampüs özelliğini taşıyan, Bodrum’un ilk teknoloji ve bilişim markası olan AdaDigital markasını da bünyesine katarak çalışmalarını hızlandırdığını ifade eden Süleyman Doğan, “AdaDigital; yeni atılımlar ve projeleriyle dikkat çeken; şimdiye kadar hizmet verdiği 130 binden fazla Bireysel Müşterisi, 4 binin üzerinde Ticari Müşterisi ve 300 binin üzerinde Satış ve Teknik Servis Hizmeti ziyareti ile bölgenin en güçlü altyapısına sahip Kurumsal markalarından biridir.
Grup Şirketlerinden olan iştirakleri ve diğer çözüm ortakları ile Bodrum’da hizmetlerini yüzde 100 başarı odaklı sürdürmektedir. DİGİTURK, UZAYNET, ASE YAZILIM ve BİLİŞİM, EXPRESSWIFI, ASETECH, E-TUĞRA, ATLAS TRAVEL GLOBAL, EASY TRANSFER, HIKVISION markalarının gücüyle yeni yüzyılda yeni teknolojilerin kapılarını açan bir vizyonla çalışmalarını sürdürmektedir”diye konuştu.
Projenin vizyonunu uluslararası arenada; hayata hazırlanan gençlerin teknoloji ve turizm Sektörleri alanında birinci basamak teorik bilgilerini pratikle buluşturacakları uygulamalı ve aktif bir topluluk olmak şeklinde açıklayan Doğan; “Misyonumuz, gençlik yıllarında başlayan, hayata hazırlanma koşusunda; başlangıç aşamasındaki bireyler için teknoloji ve turizm konulu en verimli-dinamik uygulamalı eğitimlerle nitelik ve tecrübe odaklı eğitim süreçlerini başarıyla yönetmek. Aynı zamanda Bodrum’dan Türkiye'ye teknoloji ve turizm alanında nitelikli personel eğitmektir” diyerek sözlerini tamamladı.
e-ha