CHP Aydın Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, zamları muhalefete bağlayan AKP’lilerle ilgili konuştu.
Ekonomide yaşanan kriz ve faturalardaki fahiş fiyatlı zamlar halkı canından bezdirirken, iktidar kanadı meydana gelen zamlar nedeniyle muhalefeti suçladı. AKP’lilerin muhalefete yönelik zam suçlamalarına yanıtı ise CHP Aydın Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül verdi.
CHP’li Bülbül şöyle dedi: “Ülke iyi yönetilemiyor, savruluyor. Halk perişan olmuş durumda. Elektrik faturalarına gelen fahiş zam sonrası esnaf kepenk kapatıyor. Evlerde insanlar, ışık yerine mum yakıyor, doğal gaz yerine battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyor. Ama keyfinden memnun olan, servetine servet katan AKP’lier ise milletin aklıyla alay etmeyi ihmal etmiyor.”
“AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ‘Bu zamları devlet yapmıyor’ diyor. Haklı, saray yapıyor. Artık devlet, parti devleti olmuş durumda. AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı nam-ı diğer ‘Yeliz’, ‘Bu zamların oluşmasında müdahlimiz yok. En büyük dahil CHP’de, CHP yapıyor’ diyor. Haklı, 20 yıldan beri iktidarda AKP yok CHP var.”
“AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise ‘Enerji maliyetinin yüksek olmasının bir nedeni de CHP’nin Yusufeli Barajı’nın erken tamamlanmasına engel olması’ diyor. Akıl tutulmasına bakın. Anlamak mümkün değil! Cumhurbaşkanı Sağlık Kurulu üyesi Hüsniye Erdoğan da ‘Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir’ diyor. Mini mini zamlara bak! Millet elektrik enerjisinde elektrik faturalarından bıkmış bitmiş, doğal gaza gelen zamlardan bıkmış bitmiş ama o, zamların mini mini geldiğinden bahsediyor.”
“AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, ‘Elektrik pahalıysa nedeni muhalefettir, geçmişteki yanlış politikalardır’ diyor. Bu milletvekili nerede yaşıyor? Zamları elektrik dağıtım şirketlerine beşli çeteye peşkeş çeken AKP iktidarı değil de biz yapmışız. Bu arkadaşlar maalesef şaka gibi konuşuyor. Ama umut var. Umut, demokratik parlamenter rejim. Bu ucube sistem gidecek, demokratik parlamenter rejim gelecek. Hep birlikte, ‘Sandık, sandık’ diyoruz. AKP’yi sandık ile göndereceğiz”
e-ha