İYİ Parti Mersin İl Başkanı Av. Suat ŞAHİN “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir. Basın mesleğinde çalışan, toplumun aydınlatılmasını sağlamak için emek veren basın mensuplarının haklarını yasal bir boyutta düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” sizlerin nezdinde kutlamaktan onur duyuyorum.
İlimizde ve ilçelerinde basın mesleğini sürdüren, özellikle yerel basın olarak adlandırılan gazetecilerimizle her zaman birlikte olmak, onlarla her türlü konuda fikirlerimiz paylaşmak bizim için çok önemlidir. Halkı gelişmelerden haberdar etme ve halkın aydınlatılması yolunda çalışmalarınızı kutluyor, takdir ediyoruz.
10 Ocak tarihi; toplumun bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve ülkemizde olup biten olaylarla ilgili gece gündüz demeden, çok zor şartlar altında çalışan muhabirinden patronuna, yazarından çizerine ve makine başında, internette, sosyal medyada çalışan tüm basın emekçilerinin yaptıkları bu çalışmalar tam bir fedakârlık örneğidir.
Basın alanında çalışanların üzerlerine düşen sorumluluklarını bilinçli bir şekilde haklarını yasal güvenceye ilgili kanun almış bulunmaktadır. Bu yüzden bu kanun basın çalışanlarının meslekleri açısından çok anlamlıdır.
“Çalışan Gazeteciler Günü” özel bir gündür.
Demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşatılması, gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında çok önemli katkılar sunan gazetecilerimize yapılan sansür, baskı ve zorlamaların karşısındayız. Sizler görevlerinizi, yerine getirirken büyük bir özveri tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluklara karşı büyük bir özveriyle meslek etiğini her şeyin üstünde tutan basın emekçilerimizi bu kararlı tutumları dolayısıyla tebrik ediyoruz. Bütün basının sıkıntılarını biliyorum. Kâğıdından, mürekkebine, çalışanına, baskı maliyetlerinde yaşanan yükselişi biliyoruz. Bunlara dur denilmesini, toplumu aydınlatan basınımızın yükünün hafifletilmesi gerektiğine İYİ Parti olarak inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; gazeteciliğe emek veren, onun mutfağında çalışan, gönül veren tüm emekçilere sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.
e-ha