Yapılan son araştırmalar da tereyağının kalp-damar hastalıkları, felç ve Tip 2 diyabet riskini azalttığını gösterince tereyağlı kahve gündem oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından sunulan sağlıklı yaşam ve kilo verme önerileri çok yakından takip ediliyor. Karatay'ın en çok ilgi gören önerilerinden bir tanesi de tereyağlı kahve tüketimi oldu.

Prof. Dr. Karatay, tereyağlı kahve tüketenlerin kişileri zayıflattığı ve her derde deva olduğunu söylemesinin ardından çok fazla kişi tarafından eleştirilmişti. Yapılan araştırmaların sonucunda ise bazı uzmanlar da bu görüşe destek vermeye başladı.

Kahve ve tereyağının faydaları sonsuzdur ve birlikte hem vücudunuzun enerjisini hem de uyanıklığını artırırlar. İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, konuya ilişkin açıklamasında tereyağlı kahvenin de zayıflatıcı etkilere neden olduğunu söylüyor. Kahvenize şeker yerine yaklaşık bir kaşık kadar tereyağı ve hindistan cevizi yağı ekleyin ve etkisini anında hissedin.

Son araştırmalar tereyağının kardiyovasküler hastalık, felç ve tip 2 diyabet riskini azalttığını gösterdikten sonra tereyağlı kahve viral hale geldi. Bodrum'un en seçkin otellerinden bazılarının menülerinde bulunan ve bardağı 300 liradan satılan tereyağlı kahve dikkat çekiyor. Bunu gören farklı işletmeciler de ilginç lezzeti işletmelerine tanıtmaya başladılar.

Kaynak: Kübra Köklü - Onedio Haber ve Gündem Editörü

e-ha