Geride kalan sezon bir üst lige çıkma mücadelesini play- off müsabakalarında kaybeden, yeni sezona ise bomba gibi hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı (MSK), sezon öncesi yoğun bir tempoyla idmanlarda ter döküyor.

Başantrenörlüğü’nü Semih Soğuksu’nun yaptığı ve yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren MSK, sporseverlerin karşısına bu sezon daha güçlü bir şekilde çıkmaya hazırlanıyor. Başantrenör Semih Soğuksu, sezon öncesi idmanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soğuksu: “İdmanlarımız çok güzel ve keyifli geçiyor”

15 gün önce başladıkları antrenmanların çok keyifli ve planladıkları gibi gittiğini söyleyen MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, “Oyuncularımız yaz dönemini gerçekten iyi geçirmişler, sezona daha hazır bir şekilde buradalar” dedi. Başarılı bir sezonun onları beklediğini belirten Soğuksu, yeni sezona hazırlık aşamasında hem oyuncular arasındaki takım kaynaşmasını, hem de teknik ve taktik prensipleri oturtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Geçen sezon güzel bir grafik çizdiklerini ve önemli başarılar elde ettiklerini, ancak play-off yarı finalde elendiklerini hatırlatan Soğuksu, “Hem kulüp yönetimi, hem bireysel, hem de şehrimizin hedefi süper lige çıkmak. Bu amaçla kurulan bir takımız. Yeni oyuncularımızı da bu şekilde transfer ettik. Oyuncularımızın hedefi de şampiyonluk. Onun için iyi çalışarak, hedefimiz olan Süper Lig’e çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

“Hepimiz şampiyonluk hedefine kilitlenmiş durumdayız”

Yeni sezon için hazırlıklarının eksiksiz olduğunu belirten Soğuksu, “Takımda eksiğimiz yok. İsim vermeyeceğim buradan sürpriz olsun, uzun yabancı bir oyuncumuzu takıma transfer ettik. Herhangi bir eksiğimiz ya da bahanemiz yok. Hepimiz hedefe kilitlenmiş durumdayız” dedi.

Geçen sezonun üzerine koyarak yeni sezona hazırlık yaptıklarını ifade eden Soğuksu, “Bunu zaten zaman gösterecek. Bu söylediklerimizin de sezon sonunda ne kadar doğru olduğunu ve bu işi yapabileceğimizi herkese kanıtlamak istiyoruz. Sezon sonunda hedeflediğimiz Süper Lig hedefine ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

e-ha