Sarıyer Belediyesi, her yıl 5-9 Haziran’da gerçekleştirilen Çevre Haftası’nı iki farklı etkinlikle kutlayacak. Çevre Haftası kutlamaları kapsamında 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek Çevre Konferansı’nda ormanlarımız, İstanbul’un çevre sorunları ve çözüm önerileri, konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak. Konferans, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenecek.
“Çevre Konferansı” ile başlayacak program, 16.30’da Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başlayacak açık hava etkinliği ile devam edecek. Sarıyer Belediyesi, İBB Ekolojik Sistemler Müdürlüğü ve Koroplast iş birliği ile gerçekleştirilecek açık hava etkinliğinde Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın deniz süpürge teknesi ile kıyı temizlik çalışması yapılacak. Etkinlikte ayrıca Sarıyer Belediyesi Su Altı Dalış Ekibi ise su altı temizliği yapacak.
Sarıyer Belediyesi Çevre Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik bilgilerini siz değerli basın mensuplarının ilgisine sunarız.
Çevre Konferansı:
Konu: Dünya Çevre Gününde Ormanlarımız
Konuşmacı: Orman Yüksek Mühendisi Sezai KAYA
Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı
Konu: “Yaşadığımız Çevreyle Bağımsız: İstanbul’un Çevre Sorunları ve Çözüm önerileri”
Konuşmacı: Çevre Mühendisi Zeynep Karamanlı İstanbul Çevre Mühendisleri Odası Başkanı
6 Haziran 2024 Perşembe, 11.00 – 12.00, Yaşar Kemal Kültür Merkezi
Çevre Haftası Açık Hava Etkinliği:
Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, İBB Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü ve Koroplast destek vermektedir.
Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın deniz süpürge teknesi ile kıyı temizlik çalışması yapacağı etkinlikte, Sarıyer Belediyesi Su Altı Dalış Ekibi su altı temizliği yapacak.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI:
17.00 Çevre Günü Eğitimi (Koroplast – ÇEVKO)
17.15 Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri sergi alanı gezisi
17.30 Geri Dönüştürülen Atık Temizleme
17.45 Doğru Nefes Teknikleri Eğitimi
18.00 Protokol Konuşmaları – Hediye Takdimi
EHA - Yılmaz Efe - Bursa