Türkiye’nin ekonomisi ve ihracatına katkı sağlamak için dünyanın en önemli fuarlarını organize eden CNR Holding, 2022 yılını başarılı bir şekilde kapattı. Yurt içi fuarlarının yanı sıra birçok ülkede fuarlar düzenleyen CNR, küresel ekonominin en prestijli ticaret kuruluşlarından biri olan Commonwealth Enterprise and Investment Council (CWEIC)'e de üye olarak çok önemli bir başarıya imza attı.
Türk fuarcılık sektörünün en köklü kuruluşu olarak dünyanın en büyük fuarlarını hayata geçiren CNR Holding, 2022 yılında ekonomiye 20 milyar dolarlık katkı sağladı. Fuarcılık sektörünün ülkemizde modern bir kimlik kazanmasını sağlamanın yanında küresel vizyonda söz sahibi de yapan CNR, Türkiye'nin iç ve dış ticaretinin artırılması amacıyla sektör temsilcilerini hedef pazar alıcılarıyla buluşturuyor. CNR Holding tarafından hayata geçirilen fuarlar, her yıl binlerce katılımcıyı yüzbinlerce ziyaretçi ile bir araya getiriyor.
Ekonomilerin en büyük destekçilerinden CNR fuarları; sektörlerin ihracat oranlarını artırmasına, uluslararası iş anlaşmaları gerçekleştirmesine ve yeni siparişler alabilmesine imkân sağlıyor. Yüz binlerce satınalmacı, dünya genelindeki binlerce firma ya da temsilcisi, CNR fuarlarını ziyaret ederek ihracatın yanı sıra hizmet ve turizm sektörlerine de katkı sağlıyor.
157 ülkeden 530 bin nitelikli alıcı
Gerek katılımcı, gerekse ziyaretçiler için önemli ticaret ilişkilerinin kurulduğu CNR Holding fuarları, yerli alım gruplarının yanında yabancılar tarafından da oldukça ilgi görüyor. 2022 yılında da nemli ve uzun soluklu iş anlaşmalarının yapıldığı CNR fuarlarına başta ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya, Ukrayna, Fas, Libya, Tunus, Suudi Arabistan ve Katar’ın da aralarında olduğu 157 ülkeden 533 bin 294 nitelikli ziyaretçi geldi. Üreticileri, satıcıları ve tedarikçileri aynı çatı altında buluşturan fuarlar yeniliklerin görülmesi, rekabet şartlarına adapte olunması, sektörlerdeki eğilim ve değişimlerin görülmesi açısından hayati değer taşıyor.
30 milyonun üzerine alıcı datası
CNR Holding, fuarlara gelen yabancı alıcı sayısını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Global Pazar İstihbarat Sistemi’nin (Business Intelligence Agency-BIA) meyvelerini 2022 yılında da topladı. 10 farklı dilde, yıllık 500 binin üzerinde çağrı gerçekleştiren CNR Data – B2B ekibi, 30 milyonun üzerinde alıcı datasına sahip. Geçen yıl 40’a yakın B2B organizasyonu düzenleyen CNR Data Ekibi, fuar katılımcılarının ürün gruplarına hitap eden, dünyanın dört bir yanındaki sektör alıcıları ile iletişim kuruyor. CNR Holding bu sistemle, katılımcı firmaların ürün grupları doğrultusunda belirlenen uluslararası alıcıları fuara getirerek ihtiyaçları doğrultusundaki firmalar ile buluşmasını sağlıyor.
Kıtalararası fuarcılık
Düzenlediği uluslararası fuarlarla Türk fuarcılık sektörünün küresel pazarda söz sahibi olmasını sağlayan CNR Holding, yurt içi fuarlarını, İstanbul, Ankara, Antalya ve Mersin olmak üzere 4 farklı şehirde hayata geçiriyor. Yılda ortalama 20 fuar düzenleyen CNR, sektördeki deneyim ve gücünü uluslararası düzeye taşıyarak yurt dışı fuarlarına da ağırlık vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ruanda’nın başkenti Kigali’de, 56 Aafrika ülkesi için fuarlar düzenleyen CNR, 2023 yılında Afrika’nın yanı sıra Dubai ve Moskova’da da ticari fuarlar hayata geçirerek Türk fuarcılık sektörünü kıtalararası fuarcılığa taşıyor.
CNR Holding, dünyanın en prestijli ticaret topluluğuna girdi
Türkiye'nin fuarcılıkta küresel markası CNR Holding, dünyanın en prestijli ve güvenilir ticaret kuruluşlarından biri olan Commonwealth Enterprise and Investment Council (CWEIC)'in (İngiliz Milletler Topluluğu Girişim ve Yatırım Konseyi) stratejik ortağı oldu. 56 ülkenin en önemli kuruluşlarının üye olduğu platforma, Türkiye’den sadece CNR Holding katıldı.
Üye ülkeleri arasında ticareti ve yatırımı kolaylaştırmak ve geliştirmek için kurulan CWEIC, Amerika’dan Afrika’ya ve Asya’ya pek çok ülkeyi kapsıyor. Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Hindistan, Güney Afrika, Ruanda, Kamerun, Tanzanya, Gana, Nijerya ve Zambiya gibi ülkelerin üye olduğu Commonwealth Enterprise and Investment Council - CWEIC’in Türkiye’den ilk ve tek üyesi olan CNR Holding, Türkiye için çok ciddi bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaya göre, yerli ve yabancı markalar, CNR Holding’in pazarlama ve ticari hizmetleri aracılığı ile CWEIC’in uluslararası ilişki ağını kullanarak küresel alıcılarla buluşacak.
CWEIC üyeliği Türkiye için çok önemli
Geçtiğimiz ay, CWEIC Başkanı Lord Marland tarafından, Lordlar Kamarası’nda gerçekleşen ve sadece 15 kişilik seçkin bir davetli listesinin olduğu çok özel bir yemeğe de katılan Ceyda Erem, “Dünya çapında çok ciddi kuruluşların üye olduğu CWEIC, üye ülkeler ve temsilci kuruluşları arasında ticaret ilişkileri geliştirme olanağı sunuyor. Üye ülkelerin ihtiyaçları yine kendi içerisindeki üyeler üzerinden sağlanıyor. İngiliz Milletler Topluluğu Girişim ve Yatırım Konseyi’nde (CWEIC’de) Toplam 56 üye ülke bulunuyor. Dünyanın en itibarlı finansal ve yatırım kuruluşları bu oluşumun içerisinde yer alıyor. Ticari bağların kuvvetlenmesi, yeni ve kalıcı ihracat kanallarının kurulması açısından Türkiye için eşsiz bir fırsat ve benzersiz bir business network oluşturacak olan sistem özellikle üye ülkelere ihracat yapmak isteyen Türk firmaların da önünü açıyor. CNR, bu platform aracılığı ile CWEIC üye ülkelerinin kurumsal ve özel sektör alıcılarını Türk markalar ve globall üreticilerle bir araya getirecek. Gerçekleşecek B2B iş görüşmeleri, sürdürülebilir yatırım olarak Türkiye’nin kazanımı olacak” dedi.
e-ha