Motosiklet aküleri üzerine uzmanlaşan ve yenilenebilir enerji sistemleri üreticisi Energon Turkey’in sahibi olduğu Asterion Battery, Motobike 2022 Fuarı’nda dikkatleri çeken katılımcılardan biri oldu. 2020 yılından beri Türkiye’de hızlı bir büyüme gösteren firma, fuarda CT ve yeni EPS Extreme power serilerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Motosiklet aküleri, motorda ateşlemenin meydana gelmesini sağlarken, elektrikli enstrümanları da besleyen en önemli parçalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Çeşitli boyut ve şekillerde olabilen motosiklet aküleri, farklı yapıları haiz olsa da, genellikle benzer teknolojilerde üretiliyor. Asterion Battery’nin CT ve EPS Serileri aküleri, standart akülere göre %35 daha fazla kapasite sunan AGM teknolojisi ile üretiliyor. Herhangi bir solüsyon ekleme, bakım, şarj etme gibi gereksinimleri bulunmayan CT ve EPS Serisi motosiklet aküleri, tak-kullan prensipte çalışıyor.
“Asterion akülerini herhangi bir bayiden alıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz” diyor Energon Turkey Ülke Müdürü Can Yaşar, “Solüsyon eklemenize, şarj etmenize gerek yok. Bu da size ciddi manada vakit kazandırıyor, sağlığınızı da tehlikeye atmıyor. Hem son kullanıcılar, hem de motosiklet servisleri için çok önemli bir avantaj olduğuna inanıyoruz. Tüm akülerimizde 2 yıl garanti sunuyoruz. CT Serisi -25 derecede kesin ateşleme imkanı sunarken, EPS Serisi’nde -50 dereceye varıyor. Her türlü ortam şartlarına karşı dayanıklı çözümlerimize gerçekten güveniyoruz, bağımsız testler için sektörde iş birliklerine de hazırız. Müdahil olduğumuz her iş kolunda çözümlerimizle değer ve sürdürülebilir karlılık yaratıyoruz."
Kapsama Alanımızı Genişletmeye Devam Ediyoruz
Asterion motosiklet aküleri, bugün Türkiye genelinde 100’den fazla noktada son kullanıcı ile buluşuyor. Asterion Battery Motosiklet Aküleri Satış Müdürü Barış Yılmaz: “İş ortaklarımızın olası büyüme senaryoları için en önemli unsur olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sebeple de karşılıklı fayda yaratabileceğimize inandığımız partnerlerle kapsama alanımızı genişletmeye devam ediyoruz. Finansal opsiyonlar ve çözümler hususunda da çalışmalarımız var. Çözümlerimizi son kullanıcılar ile buluşturmamızı kolaylaştıracak adımları atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Bizimle çalışmak isteyen satış ve servis noktaları için gelişim programlarımız da mevcut.”
Energon Hakkında
1998 yılında Rusya’da kurulan Energon, yenilenebilir enerji sistemleri ve şarj edilebilir aküler ile birlikte mühendislik çözümleri üreten uluslararası bir dağıtım ağıdır. Energon, haberleşme ve veri iletiminde kullanılan endüstriyel tipte şarj edilebilir aküler, yangın güvenliği, güvenlik ve geçiş kontrol sistemleri, güneş ve rüzgar sistemleri ve kesintisiz güç kaynaklarına özel çözümlere odaklanmaktadır. Şirket, enerji depolama ve iletim sistemlerine ek olarak; mühendislik çözümleri, proje ve enerji danışmanlığı gibi uzmanlık alanlarında iş ortaklarına güvenilir çözümler sunmaktadır. Rusya, Belarus, Kazakistan, Güney Afrika ve Türkiye’de iştirakları bulunan Energon, dünya genelinde 65 noktada iş ortaklarına kesintisiz hizmet vermektedir.
Energon, Asterion Battery, Asterion Xpert, Delta Battery, Delta Xpert, Security Force, Red Energy ve Smart Watt Solar Solutions marklarının sahibidir.
e-ha