Güncel cuma saati şehir ve bölgeler bazından farklılık göstermektedir. Bu bakımdan cuma saatini öğrenmek istediğinizde öncelikle yer aldığınız bölgenin konumunu dikkate almanız gerekmektedir.

Cuma saatleri doğrudan öğlen namaz saati ile birlikte başlamaktadır. Ancak bu saatler bazı kriterlere göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl rutin olarak güncellenmektedir. Ancak cuma saatleri arasındaki farklılık şehirler arası olarak en fazla 60 dakikayı bulabilmektedir.

Örneğin, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki herhangi bir şehirdeki cuma saatiyle Ege Bölgesindeki herhangi bir kentteki cuma saatleri arasında sadece 1 saatlik fark durumu söz konusudur.

Bugün İçin Güncel Cuma Saati Nedir?

Bugün yani 28 Ekim 2023 yılı için cuma saati öğlen saati bazından 13:00 olarak ayarlanmıştır. Yani bugün cuma olması durumunda söz konusu saat dilimi üzerinden Cuma namazınızı kılabilirsiniz.

Cuma namazı saati için ayrıca herhangi bir bitiş durumu söz konusu değildir. Cuma namazının kaç rekat devam edebileceği ve namazı eda eden fertlerin Zühtü Ahir gibi namazları da kılıp kılmamasına bağlı olarak cuma saatlerinde farklılık görülebilmektedir.

Cuma Saati Nereden Takip Edilir?

Cuma saatinizi dilerseniz dijital ortam üzerinden de pratik bir şekilde takip edebilirsiniz. Özellikle daha sağlıklı kaynak olması sebebiyle yer aldığınız il veya ilçe bazından cuma saatinizi düzenli olarak takip etmek adına Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Site üzerinden 81 ilimize ait güncel cuma namazları saatleri tam listeli olarak sunulmaktadır. Ancak cuma saatleri sadece ülkemiz genelinden sunulmaktadır. Bu nedenle cuma saatlerini yurtdışı üzerinden baz almanız mümkün değildir.

Cuma Saatleri Telefondan Takip Edilir Mi?

Cuma saatinizi tercihiniz doğrultusunda akıllı telefonunuz üzerinden de kolayca takip edebilirsiniz. Bunun için google play store ya da apple play store üzerinden güncel cuma saatlerini cihazınıza indirmeniz yeterlidir. Bu aşamadan itibaren her cuma namazı öncesinde cuma saatinin o gün için kaç olabileceğini cihazınız üzerinden de öğrenebilirsiniz. https://haymanagazetesi.org/haber/16770503/tekirdag-55-saatlik-elektrik-kesintisi-tredas-tekirdag-dev-elektrik-kesintisi-guncel-kesintiler-tekirdagda-elektrikler-ne-zaman-gelecek-29-eylul-tekirdag-elektrik-kesintisi