Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Sayın Bakanımız Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından kabul edildiler ve kendilerine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve Lübnanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmaları için ülkemizin her türlü desteği vereceğini kaydettiler.

Bilahare Başbakan Hasan Diyab’la da görüştüler ve kendilerine taziyelerimizi ilettiler.

Heyetimiz, Beyrut Limanı’nda meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatına kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan elim patlama sonrası Lübnanlı kardeşlerimize gıda ve ilaç yardımlarımızın devam edeceğini, Beyrut’un yeniden imarına ve Sayda Hastanesi’nin açılışına destek olacağımızı ve Beyrut Limanı yeniden devreye girinceye kadar Mersin ve İskenderun Limanlarımızın Lübnan tarafından kullanılabileceğini önerdiğimizi vurguladı.

Heyetimiz daha sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’yi ziyaret ederek kendilerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti, Lübnan halkının tüm kesimlerini kucakladığımızı ve kardeş Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğimizi kaydetti.

Heyetimiz akabinde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan elim patlamanın meydana geldiği bölgeyi ziyaret etti.

Heyetimiz, dualarımızın hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılay dahil ilgili kurumlarımızla beraber sahada bulunduğumuzu ifade etti.

Heyetimiz ayrıca patlamada yaralanan vatandaşlarımızın aileleriyle biraraya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve vatandaşlarımızın durumlarını yakından takip ettiğimizin altını çizdi.

Bilahare heyetimiz Lübnan’daki vatandaşlarımızla, soydaşlarımızla ve Lübnanlılarla da bir araya gelerek kendilerine Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sevgilerinden dolayı teşekkür etti ve Türkiye’nin her koşulda Lübnan’ın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

e-Haber Ajansı (e-ha)