2001 yılından beri yapılan çalışmalarla epilepsililer için Cumhuriyet tarihinden ilk protokol, ilk yönetmelik olarak tarihe geçti. Bizim için çok önemli bir gündü.
Bugün epilepsililere mor ışık yandı. Saat 15.00'de Sağlık Bakanlığı'nda görüşmemiz gerçekleştirildi. Nörolog ve dernek üyemiz Aycan Ünalp ile dernek başkanı olarak Ebru Öztürk katıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı ile görüşüldü.2001 yılından beri yapılan çalışmalarla epilepsililer için Cumhuriyet tarihinden ilk protokol, ilk yönetmelik olarak tarihe geçti. Bizim için çok önemli bir gündü.
Bugün epilepsililere mor ışık yandı. Saat 15.00'de Sağlık Bakanlığı'nda görüşmemiz gerçekleştirildi. Nörolog ve dernek üyemiz Aycan Ünalp ile dernek başkanı olarak Ebru Öztürk katıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı ile görüşüldü.
Bugün daha önceki yönetmelik gibi tek maddelik çalışma değil, 13 maddelik çalışma Sağlık Bakanlığına sunuldu. Önceki yönetmelik sadece nöbeti biten, parası olduğu için araba alabilen küçük bir grubu içerirken, bugünkü görüşme tüm epilepsilileri tarihini, yaşam şeklini, eğitim hayatını, iş hayatını hatta nörologları ve epilepsi hastası olduğu sanılan ama olmayanları içeren çok önemli bir görüşme oldu. Kısaca bugün Cumhuriyet tarihinde epilepsililer için mor ışık yandı. 13 maddeden ilaç konusu için İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna iletmemizi, ilk yardım videosunu kendilerinin Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne göndereceklerini,
taleplerimizin gayet makul olup, yapılabilecek talepler olduğunu, konuyu Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İhsan Ateş'e ileteceğini belirtti.
En önemli konu olan yönetmelik ile ilgili konunun daha iyi anlaşılması için, 2018'den öncesi, sonrası ve talebimizi belirten çalışma sunuldu. 1. sırada anlatılan konu, en önemli konu! 1 milyondan fazla kişiyi kapsıyor, Müspet geçen görüşmemizden güzel sonuçlar bekliyoruz.
e-ha
Bugün daha önceki yönetmelik gibi tek maddelik çalışma değil, 13 maddelik çalışma Sağlık Bakanlığına sunuldu. Önceki yönetmelik sadece nöbeti biten, parası olduğu için araba alabilen küçük bir grubu içerirken, bugünkü görüşme tüm epilepsilileri tarihini, yaşam şeklini, eğitim hayatını, iş hayatını hatta nörologları ve epilepsi hastası olduğu sanılan ama olmayanları içeren çok önemli bir görüşme
Kısaca bugün Cumhuriyet tarihinde epilepsililer için mor ışık yandı. 13 maddeden ilaç konusu için İlaç ve Tıbbi
Cihaz Kurumuna iletmemizi, ilk yardım videosunu kendilerinin Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne göndereceklerini,
taleplerimizin gayet makul olup, yapılabilecek talepler olduğunu, konuyu Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İhsan
Ateş'e ileteceğini belirtti.
En önemli konu olan yönetmelik ile ilgili konunun daha iyi anlaşılması için, 2018'den öncesi, sonrası ve talebimizi
belirten çalışma sunuldu. 1. sırada anlatılan konu, en önemli konu! 1 milyondan fazla kişiyi kapsıyor
Müspet geçen görüşmemizden güzel sonuçlar bekliyoruz.
e-ha