İsmi anılınca kartpostallık görüntülerin akla geldiği Bolu, pek çok doğal güzelliğin bir arada bulunarak eşsiz bir görünüm oluşturduğu bir şehir. Bundandır ki Bolu, doğal güzelliklerin ön plana çıktığı, bu ortamlarda uzun gezilerin yapabileceğiniz, doğanın  binbir halini fotoğraflayabileceğiniz ve tertemiz havayı içinize çekebileceğiniz olarak karşınıza çıkıyor. Bolu’da sayılabilecek yüzlerce doğal güzelliğin arasından koruma statüsünde olan Yedigöller Milli Parkı, dünyaca bilinir halde olan bir değer. Türkiye’de kış turizminin gözbebeklerinden olan Kartalkaya Kayak Merkezi, doğal güzelliği ile baş döndüren Mengen ilçesi, oldukça huzurlu bir atmosfere sahip Abant Gölü ve Tabiat Parkı ve Bolu’nun tarihi ve kültürüne tanıklık edebileceğiniz Mudurnu, Bolu’da görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçını oluşturuyor. 


Bolu'da Ne Yenir?

Yüzlerce aşçının doğum yeri olan ve zaman zaman aşçılar diyarı olarak da bilinen ilde tadabileceğiniz pek çok lezzet bulunuyor. Bolu’ya ait tüm bu lezzetleri tadabilmeniz için Bolu’da belli bir süre konaklamanız gerekebilir çünkü ilde marka haline gelmiş pek çok lezzet mevcut. Bolu otellerinde veya restoranlarında tadabileceğiniz Bolu yemeklerinden bazıları arasında, başlangıç olarak ovmaç çorbası ve imaret çorbası ön plana çıkıyor. Ardından yörede yetiştirilen hayvanların etlerinden özel olarak hazırlanan Abant kebabı ve Bolu kebabı buraya özgü tadabileceğiniz en güzel yemekler arasında geliyor. Tatlıları arasında ise saray helvası, Bolubeyi tatlısı ve Bolu çikolatasının bulunduğu ilde çantıklı pide, kedi batmaz ve kaldırık dolması gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.


Bolu'da Konaklama Seçenekleri

Uzun ve dolu dolu bir tatil geçirebileceğiniz en güzel tatil adreslerinden biri olan Bolu, yerli ve yabancı olmak üzere her yıl çok sayıda turist ağırlıyor. Her mevsim turist çekebilme potansiyeline sahip olan ilde konaklama yapabileceğiniz pek çok profesyonel işletme bulunuyor. Yıllardan beri süregelen misafirperver turizm anlayışı ile Bolu’da istediğiniz kadar konaklayabilir ve şehrin doğal, kültürel ve tarihi tüm güzelliklerini keşfetme imkanını yakalayabilirsiniz. Bolu’da bulunan çok sayıda konaklama seçeneği her kesime ve bütçeye hitap edebilen çeşitliliğe sahip. Yerel dokuyu yansıtan butik oteller, sunduğu hizmetlerle sizi şımartan her şey dahil oteller, düşük bütçe ile konaklayabileceğiniz tam veya yarım pansiyon oteller, evinizde gibi hissettiren Bolu apart otelleri ve romantik bir atmosfere sahip balayı otelleri, Bolu’ya ait konaklama seçeneklerinden bazılarını oluşturuyor.