Timberland, bu yıl 50. kez kutlanan Dünya Günü için yayınladığı video manifestosu ile “sadece umursamak artık yeterli değil” mesajını veriyor. Doğayla fiziksel bağ kuramadığımız mevcut pandemi ortamının gerçekliğini de yansıtan, bir çocuğun sesinden dinlediğimiz bu manifesto video ile Timberland doğaya sesleniyor. Her birimizi doğa kahramanı olmaya davet ederken dünya genelindeki topluluklara da ilham vermeyi hedefliyor.

Daha yeşil bir geleceğin daha iyi bir gelecek olduğu inancını benimseyen ve bu vizyonu tüm çalışmalarının merkezine yerleştiren Timberland, Dünya Günü'nün 50. yıldönümü için  bir manifesto yayınladı.

Özünde tüm insanlığa umut aşılamayı hedefleyen bu manifesto videosu, doğayla fiziksel bağ kuramadığımız mevcut pandemi ortamının gerçekliğini de yansıtıyor. Bir çocuğun sesinden dinlediğimiz bu manifesto video ile Timberland doğaya şöyle sesleniyor:

"Sevgili Doğa,

Herhalde nereye kaybolduğumuzu merak ediyorsundur...

Ormanlarında gezintiye çıkardı bir sürü insan, nerede onlar şimdi?

Göklerinde bir sürü uçak uçardı, sahi nereye gitti onlar?

Garip bir sessizlik bürümedi mi etrafı?

Sevgili Doğa, özledik seni.

Galiba senin bizi özlediğinden çok daha fazla.

Sen iyisi mi bu arada bol bol nefes al, tomurcuklandır dalları, yayıl yayılabildiğince.

Döndüğümüzde sana söz, çok daha iyi davranacağız sana.

Çünkü senden uzakta kaldığımız bu zamanda

Bizim için anlamının ne kadar büyük olduğunu çok ama çok iyi anladık."

Doğa sadece Timberland markasının değil, küresel vatandaşlar olarak hepimizin kimliğinin özünde yer alıyor. Bunu şu anda hiç olmadığı kadar fazla hissediyoruz” diyor Timberland Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı Argu Seçilmiş ve ekliyor: “Bu video ile bu dünyada yaşayan tüm insanlara ilham vermek ve doğayı koruyan kahramanlar ortaya çıkarmak istiyoruz. Hepimiz, büyük ya da küçük tüm eylemlerimize dikkat ederek, bu gezegenin geleceği için gerçek bir fark yaratabiliriz.  Kısacası bu kez daha iyi davranacağımıza söz vermemiz gerekiyor.”

2025'e kadar 50 milyon ağaç 

Geçtiğimiz yıl küresel çapta duyurduğu Nature Needs Heroes ™ kampanyasıyla da bağdaşan daha yeşil bir gelecek vizyonu doğrultusunda Timberland, 2025 yılına kadar 50 milyon ağaç dikme taahhüdüne devam ediyor.   

2020 yılı boyunca dünya genelinde 50 çevre etkinliği ile güvenle tekrar dışarı çıkılabileceği zamanda topluluklara destek olmayı, insanları doğa ile buluşturan ve daha sağlıklı bir gezegene doğru adım atmayı hedefliyor. Kendi çalışanlarını uzaktan da gönüllü hizmetlere katılmaya teşvik ediyor ve evde de gerçekleştirilebilecek Dünya Günü eylemleri konusunda yönlendiriyor. Çevre ve doğa üzerindeki olumsuz etkiyi sadece azaltmakla kalmayıp bir gün net olumlu etkiye çevirme vizyonuyla, tüm koleksiyonlarında ekolojik-inovasyon çalışmalarını sürdürmeye de devam ediyor. 

Daha iyi ürünler, daha güçlü topluluklar ve daha yeşil bir dünya 

Dünya Günü'yle paralel olarak Timberland yeni yayınladığı 2019 Kurumsal Sosyal Sorumluluk raporunda odaklandığı 3 temel sürdürülebilirlik alanında kaydettiği ilerlemeleri ve performansı da vurguluyor: daha iyi ürünler, daha güçlü topluluklar ve daha yeşil bir dünya. 

Timberland Hakkında

Timberland 1973 yılında kurulmuştur. VF Corporation bünyesinde bulunan ve uluslararası merkezi İsviçre ve Hong Kong'da bulunan Timberland® küresel bir markadır. Zorlu hava koşulları için tasarlanan orijinal sarı botuyla tanınan marka günümüzde, stiline önem veren ve hareketli şehir hayatını benimseyen, outdoora ve outdoorda geçirdiği zamana değer veren bireylere hitap eden premium kalitede geniş ayakkabı, giysi ve aksesuar koleksiyonlarına sahiptir. Timberland® markasının merkezinde, daha yeşil bir geleceğin daha iyi bir gelecek olduğu inancı yer alır. Timberland ürünleri sorumlu üretim ve çevreyi koruma unsurlarını gözetir, çalıştıkları toplumları hareket geçirme, birlikte çalışma ve dönüştürme misyonlarını sahiplenir. Timberland ürünleri, lider zincir  mağazalar ve perakende noktalarının yanı sıra Türkiye'de Vadistanbul, Capacity, Ankara Armada AVM ve Bursa Marka AVM'de bulunan mağazalarında da satılmaktadır. Timberland hakkında daha fazlasını öğrenmek için, www.timberland.com  adresini ziyaret ediniz.

e-Haber Ajansı (e-ha)