Konfeksiyondan yatak endüstrisine, teknik tekstillerden ayakkabı endüstrisine kadar birçok farklı sektör için dikiş ve nakış iplikleri üreten Durak Tekstil, Texprocess 2022 fuarında, canlı ve renkli bir stant konseptiyle ziyaretçilerini ağırlayacak.
Endüstriyel dikiş ve nakış ipliklerinin önde gelen üreticilerinden Durak Tekstil, 21-24 Haziran tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek Texprocess 2022 tekstil işleme ve esnek malzemeler fuarına katılıyor. Salon 8.0 Stant G60’da ziyaretçilerini ağırlayacak olan Durak Tekstil, yeni ve pazarda çok satan ipliklerini sergileyecek.
Durak Tekstil’in küresel tekstil endüstrisinin yakından takip ettiği fuardaki 30 m2’lik standı, görsellerle canlı bir iş alanına dönüşürken, aynı zamanda sürdürülebilirlik konseptini de öne çıkaracak. Yüksek mukavemetli dikiş ve nakış iplikleri, anti-statik, su itici, geç tutuşur, UV korumalı, kesilmeye dayanıklı safe grubu iplikler, teknik iplikler ve %100 geri dönüştürülmüş ham madde kullanılarak üretilen recycled polyester iplikler fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor. Fuarda ayrıca sürpriz çözümlere de yer vereceklerini söyleyen Durak Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Yiğit Durak; “Texprocess, her yıl ciromuzun %10’u kadar yatırım yaptığımız AR-GE departmanımızın gücünü göstermek ve yenilikleri sunmak için, her zamanki gibi doğru adres olacak” dedi.
Uzun dönemdir Texprocess fuarına düzenli olarak katıldıklarını hatırlatan Durak, en son pandemi öncesinde gerçekleşen Texprocess 2019 fuarında yer aldıklarına değindi. Durak sözlerini şöyle sürdürdü; “Tekstil ve benzeri esnek malzemelerin işlendiği teknolojilerin ve çözümlerin sergilendiği bir fuar olarak Texprocess bizler için büyük bir öneme sahip. Fuarda birçok farklı sektörden üreticiler ve alıcılar bir araya geliyor ve önemli bir iş hacmi oluşuyor. Üretim gücümüzü pazarlama gücümüzle artırmak için bu fuarın bir katılımcısı olmaya devam edeceğiz.”
Durak Tekstil’in teknik ve recycled iplikleri fuarda öne çıkacak
Yiğit Durak, Texprocess 2022 fuarında sergileyecekleri ürünlerin detayları hakkında şu bilgileri verdi; “Oldukça geniş bir dikiş ve nakış iplikleri portföyüne sahibiz. Giyimden ev tekstillerine, ayakkabıdan teknik uygulamalara kadar birçok farklı uygulama alanları için ideal ipliklere sahibiz. Texprocess’in teknik tekstiller fuarı Techtextil ve ev tekstilleri fuarı Heimtextil fuarları ile birlikte aynı alanda ve eşzamanlı olarak organize edildiğini göz önünde bulundurarak, özellikle teknik tekstillere dönük ipliklerimizi ön plana çıkardığımızı söyleyebilirim. Fonksiyonellikleriyle ön plana çıkan, geç tutuşan, kesilme ve kopmaya dirençli ipliklerimizin büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra canlı renklerdeki nakış uygulamaları için de ipliklerimizi hem görseller hem de numunelerle sergileyeceğiz. Rekabette öne çıkmak için fark yaratmak gerektiğine inanıyoruz. Bunun için ürünlerimizin fuardaki sunumlarında da bu dikkat çekecek.”
Fuarda dikiş ve nakış ipliklerinin kullanılabileceği bütün sektörlerin hedefleri arasında bulunduğunu belirten Durak; verimlilik, kalite ve katma değer odaklı üreticilerle yeni iş birlikleri geliştirmeye öncelik verdiklerini kaydetti. Durak; “Teknik ipliklerimiz için oldukça geniş bir pazar bulunuyor. Örneğin son dönemde ciddi görüşmeler gerçekleştirdiğimiz iş güvenliği sektöründen üreticilerle Texprocess’te de buluşmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra, konfeksiyon, akıllı tekstiller, yatak ve spor ekipmanları endüstrilerinin yanı sıra, özel ihtiyaçlara yönelik üretim yapan işletmelere dikiş ve nakış ipliklerimizin teknik ve kalite avantajlarını göstereceğiz” dedi.
50 yıllık deneyimi ile Durak Tekstil ‘iplik’ten fazlasını üretiyor
Texprocess’in standart ürünlerin sergilendiği bir fuar olmaktan öte, tekstilde yenilik ve geliştirmelerin paylaşıldığı bir platform olduğunu belirten Yiğit Durak, fuar boyunca farklı iş kollarıyla görüşmek, yeni kullanım alanları keşfetmek ve AR-GE departmanının gücünü ispatlamak istediklerinin altını çizdi. Durak sözlerini şöyle sürdürdü; “Durak Tekstil 50. yılını kutlayan bir tekstil teknolojisi üreticisidir. Biz kendimizi sadece iplik üreticisi olarak nitelendirmiyoruz. Uygulamaya bağlı olarak yeri geldiğinde bir akıllı tekstilin parçası, yeri geldiğinde verimliliğin destekçisi veya istenildiğinde bir renk fabrikası oluyoruz. Kendimizi müşterilerimizin özel ihtiyaçlarına yanıt veren güvenilir partnerleri olarak konumlandırıyoruz. Hangi sektör veya segmentte olursa olsun müşteriyle ilişkimizde temel kriterimiz hiç değişmiyor; müşteri memnuniyeti. Örneğin oyuncak sektörüyle ve sıcak hava balon üreticileriyle de iş birliklerimiz olduğunu söylersem hem ürün portföyümüzün hem de üretim kapasitemizin gücü daha rahat anlaşılabilecektir.”
Tekstil pazarında ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Yiğit Durak, Avrupa pazarında yüksek hacimli üretimin olmadığını, ancak yüksek kalite ve güvenliğe önem veren bir bölge olduğunu anlattı. Durak; “Avrupa katma değerli ürünlere talebin olduğu, fonksiyonellik ve verimliliğin öne çıktığı bir pazar. Bu anlamda, teknik tekstillerde Avrupa çok iyi bir referans noktasıdır. Bu alandaki ipliklerimizle Avrupa pazarında yıllardır oldukça aktif ve güçlüyüz. Bu pazardaki başarımızı artırmak için Avusturya ve Polonya satış ofislerimiz üreticilerle yakın temas halinde çalışmalarını sürdürüyor. Marka bilinirliğimizi artırmak ve güvenilir bir üretim partneri olarak öne çıkmak bizim için çok önemli. Önümüzdeki dönemde de Avrupa bizim için önemli bir pazar olmaya devam edecek” dedi.
e-ha