Teknolojinin gelişmesi ile birlikte geleneksel işletme faaliyetlerinde değişmeler görülmeye başlanmıştır. Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler sayesinde pazarlama alanında da çeşitli fırsatlar ortaya çıkmıştır. Lojistik sektörü de teknolojik gelişmelerden etkilenmiş ve bilgi - iletişim teknolojilerini faaliyetlerinde yaygın olarak kullanmaya başlamıştır. Uygulamaların ve yazılımların kullanılması ile birlikte firmalar sadece bulundukları bölgeden değil ülkenin dört bir yanından müşterilere ulaşma imkanına kavuşmuştur. E - ticaret lojistiği sayesinde firmalar müşteri ağını genişletirken müşteriler ürünlere daha kolay yoldan ulaşabilmektedir.

E-Ticaret Lojistiğin Faydaları Nelerdir?
Potansiyeli son yıllarda oldukça artan e - ticaretin önemli ayaklarından olan e - lojistik alışveriş deneyimini online düzene taşır. E - ticaret yapan firmaların envanter yönetimi ile birlikte tüm depolama işlemleri uzman bir lojistik ortağının bünyesinde gerçekleşir. E - ticaret lojistikte siteden ürün / ürünler alan müşteriye ulaşımın belirlenen tarihte ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi hedef alınır.

•           E - ticaret lojistik faaliyetlerinde zaman kaybı minimuma indirilirken firmaların iş yükü azalır. 

•           Lojistik faaliyetleri düşük maliyetlerde yürütülür, alınan verim artar.

•           E - ticaret lojistik yapan firmalar müşterilerine daha kolay ulaşır. Teknolojik yazılımlar sayesinde firmalar ürünlerini dijital ortama taşıyarak müşteri ve ürün yelpazesini genişletir.

•           Müşteriler ve firma arasında etkileşim artar. Müşteriler dijital ortam vasıtasıyla firma yetkililerine kısa sürede ulaşabilir. Bununla birlikte firma çalışanları da birbirleriyle kısa sürede etkili bir iletişim kurabilmektedir. Bu da olası krizlerin önüne geçilmesinde büyük rol oynamaktadır.

•           E - ticaret lojistik ile uğraşan firmalar hizmetlerini hizmetlerini daha rahat geliştirebilmektedir.

E-ticaret Lojistiğinin Süreçleri Nelerdir?
 E-ticaret lojistik süreçleri 6 adım şeklinde sıralanabilir:

•           Taşıma: Satılmak üzere alınan ürünler depoya ulaştırılır.

•           Envanter: Hizmetler ve ürünler kontrol edilerek düzenlenir.

•           Stok: Satışa hazır hale getirilmiş olan ürünlerin miktarları belirlenir.

•           Depolama: Satıcılara ulaştırılmak üzere ürünler depoda saklanır.

•           Paketleme: Ürünler tüketiciye güvenli ve sağlam biçimde ulaştırılacak şekilde hazırlanır. Sunuma hazır hale getirilen ürünler gönderim için hazır hale getirilir.

•           Kargolama: Satışı yapılacak ürünler firmalar tarafından araçlar vasıtasıyla gönderilir.

E-Ticaret Depolama Hizmeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler
E - ticaret yapan firmalar faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirmek ve müşteri memnuniyeti sağlamak için lojistik süreçlerini başarıyla yönetmelidir. 

E - ticaret depolama işleminde firmalar ürünlerini online olarak satmadan önce depolamaktadır. E-ticaret depolama hizmeti ile ürünlerin sadece depolanması değil ürünlerin emniyetli biçimde muhafaza edilmesi, ürün hareketlerinin kontrol edilmesi ve envanterlerin stok durumunun takip edilmesi sağlanmaktadır. 

Mağazanız büyüdükçe depolama işlemini tek başınıza yönetmeniz güçleşir. Bu noktada profesyonel bir lojistik firmasından destek almanız oldukça önemlidir. Bu nedenle E - ticaret depolama hizmeti almadan önce şu noktalara dikkat etmelisiniz:

•           Sattığınız ürünlerin türüne göre depo seçimi yapmalısınız. Ürünleriniz çabuk bozuluyorsa genellikle dağıtım merkezleri tercih edilir. Bununla birlikte ürün çeşidine göre halka açık alanlar veya depolar değerlendirilebilir.

•           Lojistik işlemler için bütçenizin ne kadarını ayırabileceğinize karar vermelisiniz.

•           E - ticaret depolama sisteminiz ile e - ticaret yazılımınızın ortak çalışması oldukça önemlidir. Yetersiz veya fazla stoklama, gecikmeler gibi olumsuzlukların önüne geçilmesi için depo lojistik sistemleri ile e - ticaret yazılımının koordineli çalışması gerekmektedir.

•           Deponuzun hızlı sevkiyatı destekler nitelikte olmasına da özen göstermelisiniz.

Gelişmiş IT altyapısı ve ilerlemiş teknolojisi ile SerTrans e-ticaret lojistiği ve diğer taşımacılık hizmetleri konusunda sizlere hizmet verir. Lojistiğin önemi ve günümüz dünyasındaki yeri hakkında bilgi sahibi olan uzman kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren SerTrans, firmanızın marka değerini artırmanıza yardımcı olur.