Son yayınlanan tebliğlere göre efatura geçiş hadleri güncellendi . Bazı sektörlerde 500.000 TL olmakla birlikte tüm sektörler için sınır 3.000.000 TL 2022 yılı cirolarına göre belirlendi. Bu da aylık cirosu 250.000 TL olan her mükellef efaturaya geçişi zorunlu hale geldi. Geçiş için süre en son 31/07/2023 tarihi. Peki muhasebe programımız efatura kesmeye uygun mu ? Güncelleme ya da ek lisans almak için maliyetlere katlanmak zorunda mısınız ? Ya da muhasebe programı değişiminin zamanı geldi mi? Yeni nesil bir muhasebe programı, Hesap Doktoru web tabanlı lisans , kurulum, güncelleme gerektirmeyen bir muhasebe programıdır. Kullanıcı adı ve şifrenizle, dilediğiniz cihazdan, sınırsız kullanıcı da giriş yapabilirsiniz. Önmuhasebe ya da Genel muhasebe tüm süreçlerinizi tam entegre yapısıyla kullanabilirsiniz.

Hesap Doktorunda efaturaya ücretsiz geçiş kampanyası devam etmektedir. Bu süreçte efaturaya geçmek isteyen mükelleflerin aşağıda anlatacağımız tüm süreçlerini ücretsiz olarak takip ederek, anahtar teslimi Efatura sistemini hazır eder. Hesap Doktoru müşterileri Efaturaya ücretsiz geçiş yanısıra aşağıdaki avantajlara da hak kazanmış olur.

Öncelikle Efaturaya Ücretsiz Geçiş kampanyası neler içeriyor, ya da efaturaya geçecekleri nasıl bir süreç bekliyor, isterseniz  bunları aktaralım.

Efatura geçiş aşamaları KamuSM başvuru, mali mühür alınması, GİB Portal Efatura başvuru, QNB efinans ile enragratör bağlantısı

KamuSM başvuru, Mali mühür alınması

Efatura gönderim için mali mühür birinci ihtiyaçtır. Mali mühürün alınması için ürün sağlayıcılardan biri de KamuSM dir. Tubitak ın sağladığı KamuSM kısaca dijital imzalama aracıdır diyebiliriz. KamuSM den mali mühür almak için sitesinden başvuru yaparak, mükellef bilgilerini alınacak cihaz seçimi vs. yapılması gerekmektedir. Sitemizdeki kılavuzda KamuSM başvuru, mali mühür seçimi aşamaları yer almaktadır. Başvuru sonucunda KamuSM size ait düzenlenmiş mali mühürünüzü adresinize gönderecektir. Mali mühürün teslimi ardından, bilgisayaranızda bir takım yükleme ve sistem ayarları yapılarak aktfifleştirimesini sağlamalısınız.

GİB Portal Efatura başvuru

İkinci aşama GİB Portal Efatura başvuru adımıdır. Diğer edönüşüm hizmetleri de buradan seçim (e-defter, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu gibi ) yapılmaktadır. GİB Portal efatura başvurusu için site gerekli bilgileri girmenizi isteyecektir. Onaylı firmalar listesinden kendi firmanızı sorguladığınızda GİB Portal Efatura başvurunuz onaylanmış olacaktır. Artık son aşamaya geçebilirsiniz. GİB Portal Efatura süreçlerinin basit anlatımına sitemizden ( başlıktaki linkten) ulaşabilirsiniz.

Entegratör seçimi QNB Efinans,

Efatura gönderimi için kullandığınız muhasebe programı ve GİB Portal arasında resmileştirme ve imzalama işlemleri için Entegratör firmaya ihtiyaç vardır. Entegratör firmalar vergi idaresinden gerekli yeterliliği sağlayan güvenilir kuruluşlardır. QNB efinans ta Entegratör firmalar arasında listenin en başında yer almaktadır. Hesap Doktoru muhasebe programı da entegratör olarak QNB Efinans ile anlaşmalıdır. Efaturaya geçiş için son aşama olan entegratör seçimi, QNB efinans müşteri hizmetlerinin yardımıyla ya da Hesap Doktoru ücretsiz efaturaya geçiş kampanyasında katılan müşteriler için Hesap Doktoru tarafından takip edilerek sonuçlandırılır.

Artık sisteminiz efaturaya geçmeye hazırdır.

QNB efinans  2025 yılına kadar her yıl 1000 kontör hediye kampanyası devam ediyor,

Hesap Doktoru çözüm ortağı olması sebebiyle QNB efinans kampanyasını tüm müşterilerine sunuyor. Hesap Doktoru kullanıcıları 2023 ve 2024 yılında 1000 kontör hediye almaya hak kazanacaktır.