Eğitim-Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şubesi, 2022 yılında da üniversitelerde 'yetkili sendika' olma ünvanını korudu. Şube Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Özbilen yaptığı açıklamada, başarıya katkı sağlayan üyelere ve üniversite çalışanlarına teşekkür etti.
Her geçen gün üye sayısının arttığını ifade eden Başkan Özbilen; "Eğitim-Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şubesi yetkisini 2022 yılında da perçinledi. Eğitim-Bir-Sen Mersin 2 No’lu Şube Başkanı Öğr. Gör. Ömer Özbilen basına yaptığı açıklamada; "Mersinimizde üniversitelerimizde Eğitim-Bir-Sen Mersin 2 No'lu Şubesi olarak ‘yetkili sendika’ sıfatıyla girdiğimiz 2022 yılı mutabakatları sonucunda Mersin ve Tarsus Üniversitelerimiz'de yetkimizi toplam üye sayısını arttırarak sürdürdük. Hamdolsun yönetimde olduğumuz beş yıldır başarımızı geleneğimizi bozmadan sürdürerek, 730 üye sayısına imza attık. Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi’nde imzalanan mutabakatlar sonucu bir kez daha anlaşılmıştır ki, Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının meselelerine gösterdiği hassasiyet, hazırladığı raporlar ve yaptığı araştırmalarla yine en fazla teveccüh gören sendika olmuş, eğitim çalışanlarının alandaki sözcüsü, masadaki temsilcisi olma başarısını üye sayısını arttırarak sürdürmüştür" dedi.
Sorun odaklı değil çözüm odaklı çalıştıklarını belirten Başkan Özbilen; "Şube yönetimimiz, üniversite temsilcilerimiz ve iş yeri temsilcilerimizi kutluyor, bizi tercih ettikleri için üyelerimize ve bütün üniversite çalışanlarımıza öncelikle teşekkür ediyoruz. Ülkenin yararına, milletin menfaatine olan her şey, bizim tartışmasız idealimizdir. Bu idealle milletimizin milli ve manevi değerlerini kendi değerimiz, hedeflerini kendi hedeflerimiz bilerek çalışıp mücadele verdik. Bu seneyi de istikrarlı büyüyerek başımız dik bir şekilde tamamladık. Bu güvene lâyık olma çabamızı sürdüreceğiz. Sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olarak çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.
14 Şubat 1992' de Merhum Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları ile başlayan sendikal yolculuğumuz, hak ve özgürlük mücadelemiz, yeni üyelerimizle daha da güçlenmektedir” şeklinde konuştu.
e-ha