Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanlığını ziyaret eden Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Okan Ayan, Başkan Kerim Sarılar'a çok önemli açıklamalarda bulundu.
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Okan Ayan, 'İktidara geldiklerinde orta öğretim matematik ve fen müfredatını yazılım çağına uygun hale getireceklerini' açıkladı.
Bu hususta örnek vermek gerekirse su, un, yağ ve şeker bulunmakta olduğunu açıklayan Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Okan Ayan; “Bize sadece helva yapmak kalmaktadır. Kısaca orta öğretim matematik ve fen müfredatının yazılım çağına geçmede alt yapısının bilimde öncü Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ dahil olmak üzere ülkemizin bilimde öncü on ayrı üniversitesinin mesleki akademik görüş ve onayları doğrultusunda orta öğretime yeni bir bahar gelecektir. Ülkemizi orta eğitim ve öğretimde dünyada yazılım çağına uygun lider konuma taşıyacağız. Çünkü üniversitelerin akademik bilimsel görüş ve onayları doğrultusunda alt yapısı olan milli ilmi keşifler sadece uygulamaya sokulmasını bekliyor. Bu hususta engellemeleri aşacağız” dedi.
Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın geçmişte ifade ettiği “500 yıldır İslam dünyasında bilime neden doğru dürüst katkısı olmadığı“ şeklindeki söylemin üniversitelere ait çeşitli bilim dallarının milli ilmi keşiflere ait verdiği akademik bilimsel görüşlerle ortadan kalktığının ayan beyan ortaya çıktığını açıklayan Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aaday Adayı Okan Ayan; “İşte biz ülkemiz eğitim sistemimizi yeniden üniversitelerin akademik bilimsel görüşleri doğrultusunda matematik ve fen bilimleri alanında yazılım çağına uygun müfredata geçişini sağlayacağız.
Bu hususta ülkemizin en iyi üniversitelerinden on ayrı üniversitenin akademik bilimsel görüş ve onayları bize yol göstermekte ve bu imkanı sağlamaktadır. Ayrıca milli ilmi keşiflerin teknolojiye aktarılması ile üretimde katma değer artışı sağlanacak, dünyada buna bağlı olarak yeni gelişmeler ortaya çıkacak ve ülkemizde işsizliğin azalmasına katkı sunulmuş olacaktır” dedi.
e-ha