TBMM Planı ve Bütçe Komisyonu ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir mesaj yayımladı. 

Cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirten Milletvekili Ekrem Çelebi, kuruluşunun 97'nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğunu bildiğimizi söyledi. Cumhuriyet Bayramı'nın, yedi düvele karşı koyup istikbal mücadelesi sürdürerek elde edilen bağımsızlığın simgesi olduğunu  Çelebi,  “29 Ekim 1923 tarihi; Bağımsızlığını kazanmak için zorluklarla mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden örnek olan destansı bir zaferle ayrılan bir milletin,  egemenliği ve derin tutkusunun ifadesidir. 

Milletimiz, 97 yıl önce, bağımsızlığını ve istiklalini korumak için tüm imkansızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde büyük bir inanç ile topyekun bir mücadele vermiştir. Bu haklı mücadele ile elde edildiği büyük ve emsalsiz zaferin taçlandırılmasıyla Cumhuriyetimizin 97'nci yıl dönümünü gururla kutluyoruz. İlelebet payidar kalacağına yürekten inandığımız Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletin gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

e-Haber Ajansı (e-ha)   Yılmaz Efe - Muhammed Yılmaz